Egyéb

Százszorosára növekedett az Orbán-fivér ismerősének cége, rettegnek az álllamtól a topmenedzserek | Heti Lapszemle

Hír TV: 1300 titkos menekültbefogadás

Elismerte Altusz Kristóf, hogy a magyar kormány tavaly titokban befogadott csaknem 1300 menekültet. A Hír TV birtokába jutott interjú szerint a külügyminisztérium helyettes államtitkára egy máltai újságíró kérdésére azt mondta: nem akarták a nyilvánosság előtt intézni a procedúrát. A beismeréssel homokszem került a kormányzat eddig jól működő propagandagépezetébe, megroppantotta a gondosan felépített, több tíz milliárd forintos kampányokkal támogatott migránsellenes narratívát.

Direkt36: százszorosára duzzadt az Orbán-fivér ismerősének cége

Az irodai és számítástechnikai eszközök forgalmazásával foglalkozó IMG Solution Kft. 2012-ben még csak 46 millió forintot termelő vállalkozás, 2015-re már 4,7 milliárdos bevételre tett szert. Az után sikerült elérnie a jelenleg működő honlappal sem rendelkező vállalkozásnak, hogy elkezdett sikerrel szerepelni a nagyértékű állami közbeszerzéseken. A piaci szereplők között régóta terjed az információ, hogy az IMG Solution Kft. kötődik Orbán Viktor miniszterelnök egyik testvéréhez, ifjabb Orbán Győzőhöz. Ifjabb Orbán a tiszteletbeli elnöke lett egy olyan birkózó egyesületnek, amelynek munkájában Szentgyörgyi Gábor, az IMG Solution tulajdonosa is részt vett.

Magyar Nemzet: Semjén Naffáékért lobbizott

„Messzemenően támogatta” a kormány egyik legkedvesebb arab üzletembere, Zaid Naffa testvéreinek honosítási kérelmét Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Az érintett Tarik Naffa és Huda Naffa meg is kapta a magyar állampolgárságot még 2014-ben – közölte a napilap az LMP-s Demeter Márta iratbetekintése nyomán. Elsőként a külügy fordult levélben Semjénhez a támogatásért még 2014-ben. A külügyi államtitkár kérését követően Semjén kabinete megírta a támogató levelet a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgatójának címezve és államérdekre hivatkozva.

G7: rettegnek az államtól a topmenedzserek

Sallai Dorottya és Gerhard Schnyder, a greenwichi, illetve a loughboroughi egyetem kutatója magyar üzletemberek tucatjaival folytatott anonim mélyinterjúkat, amiben arra keresték a választ, hogy hogyan látják döntéshozók a magyar állam és az üzleti szféra viszonyát. Arra jutottak a tudósok, hogy a cégvezetők valósággal rettegnek. A kutatók szerint az állam, vagy az állam igénybevételével egyes magánszereplők a saját akaratuk alá rendelik a magángazdaságot.

168 Óra: ügyvédek a számítógépes adatlopás célkeresztjében

Hackertámadás ért több elektronikus postafiókot. A támadásban több ügyvéd e-mail-fiókja is érintett.  Nemzeti Kibervédelmi Intézet honlapján közzétett információk szerint mintegy 6800 e-mail címet szereztek meg. Egyelőre nincs válasz arra, miért sok az ügyvéd az érintettek között és honnan szerezték meg a hackerek az adataikat.

Index/Cinematrix: manipulált IMDb-értékelés a Pappa Piának?

A forgalmazók által kedvelt filmes pontgyűjtő IMDb oldalon viszonylag jó, 6,8-es átlagot szerzett a magyar kritikusok által lehúzott Pappa Pia magyar film musical, amelyben Vajna Tímea is szerepel. Leginkább annak köszönhetően, hogy gyanúsan sokan értékelték a filmet 10/10-esnek az Egyesült Államokból. A cikk írsakori állás szerint 2147 amerikai felhasználó értékelte a filmet, átlagosan 9,2-re annak ellenére, hogy a Pappa Piát mindössze egyszer vetítették Amerikában. A nem amerikai felhasználók 2,6-ra pontozták a filmet. A legnépszerűbb magyar filmnek számító Valami Amerika 2-re vagy éppen az Üvegtigris 2-re 10-12 év alatt 2713, illetve 3041 szavazat érkezett az IMDb-n. Az augusztusban bemutatott Pappa Piára pár hónap alatt 2919, és ebből 2147 Amerikából. A film a 2,6-os nem amerikai pontszámátlaggal a világ száz legrosszabbja között szerepelne.

Megosztás