Egyéb

Tovább ömlenek a TAO-milliárdok Felcsútra, Habony Hongkongban üzletel | Heti Lapszemle

 

G7: Újabb 23 milliárdnyi TAO Felcsútra

További milliárdok érkezhetnek a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványhoz, miután a Magyar Labdarúgó-szövetség a napokban jóváhagyta a szervezet idei sportfejlesztési programját. A kormányfő által alapított és Mészáros Lőrinc által elnökölt akadémiához, ha ügyesen házalnak a cégeknél, ezúttal 2,3 milliárdnyi adóforint kerülhet a tao-rendszer keretein belül.

Direkt36: Habony hongkongi cége kötvénybiznisz-közelben

Egy hongkongi irodaházban van bejegyezve az Asia Frontier Limited nevű cég. Igazgatója és egyetlen részvényese Habony Árpád. A cég ugyanazt a C&B Wise Consultants Company Limited nevű társaságot bízta meg a titkári feladatok ellátásával, amely a kínai kötvényárusító üzleti kör több érdekeltségének is dolgozik, és kettő közülük ugyanúgy a titkárcég irodájába van bejegyezve, mint Habony vállalkozása.

24: MSZP-s politikus drogkereskedelem-gyanúban

Őrizetbe vették Simonka Csabát, az MSZP óbudai önkormányzati képviselőjét. Az ügyészség azt közölte, pénteken „egy budapesti ügyvédet” zsarolás, ügyvédi visszaélés, kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki, a portál tudomása szerint az illető azonos Simonkával. A politikus tagad.

Magyar Nemzet: Orbánék kasztingolták Zaid Naffát

Az első Orbán-kormány kérte, hogy Zaid Naffa legyen a jordán tiszteletbeli konzul, de már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon – tudta meg a napilap Demeter Mártától. Az LMP-s politikus mindezt onnan tudta meg, hogy nemrég ismét a Naffa-üggyel kapcsolatos iratbetekintésen járt a kormányhivatalban. Ekkor olvashatta a jordán nagykövetség magyar külügynek írt levelét, amelyben a Naffa konzullá jelöléséről szóló magyar szóbeli jegyzékre utalva megjegyzik: „van szerencséjük” tájékoztatni Magyarországot arról, hogy „Naffa úr jelölését” továbbították „az illetékes jordán hatóságoknak a megfelelő lépések megtétele érdekében”.

24: Amerikai vizsgálat a magyar Microsoftnál

Korrupciógyanús ügyek kivizsgálására folytatott belső nyomozást az amerikai Microsoft a magyar leányvállalatnál. A vizsgálat eredményét nem hozták nyilvánosságra, de közben komoly személyi változások történek a Microsoft Magyarország Kft. vezetésében. A hirtelen távozók között volt 2016 elején a kormányzati üzletágat vezető Sagyibó Viktor, aki most novemberben mégis miniszteri biztosként kapott állást Lázár János mellett a Miniszterelnökségen. Mintha csak válaszcsapás lett volna, az új vezetés által irányított Microsoft Magyarország néhány nap múlva felmondta a legnagyobb kormányzati beszállítók Microsoft-termékekre vonatkozó értékesítési engedélyét.

 



 

Megosztás