Egyéb

Andy Vajna már tudja, mostantól még könnyebb lesz az állami mutyizás

Ezekről ne maradj le!

Így csinál adóparadicsomot Magyarországból az offshore-ellenes kormány (Átlátszó)
Csodálatos interjút adott Matolcsy unokatestvére (Magyar Idők)
Még könnyebb lesz az állami mutyizás (444)

tamogatoi_banner_cikkbe
Ha van 3 perced:

Így csinál adóparadicsomot Magyarországból az offshore-ellenes kormány
Kevesebb, mint két százalékos társasági adót fizetett a General Electric magyarországi leányvállalata. Négyezer milliárd forintos, javarészt Svájcból importált adóalap után adózhat így Magyarországon az amerikai multi. Ehhez a 2015-ben bevezetett növekedési adóhitel teremtette meg a lehetőséget. Az offshore-ellenes kormány segít abban, hogy a vállalatok bonyolult nemzetközi tranzakciókkal tudják nullához közelíteni az adójukat. (Átlátszó)

Csodálatos interjút adott Matolcsy unokatestvére

A kormánypárti Magyar Időknek adott interjút Szemerey Tamás, Matolcsy jegybankelnök unokatestvére, akit számos, az MNB körüli vitatható ügylettel hoztak összefüggésbe. „Semmi kivetnivalót nem lát” abban, hogy több MNB-alapítvány pénzéből van náluk, így az óriási összegek utáni számlavezetési díjból hasznot húznak. Az “okés”, hogy Matolcsy fia és a Szemerey-család kevesebb, mint öt százalékát kapták a kihelyezett pénzeknek, és az is, hogy egy rokona vezet egy alapítványi céget. (Magyar Idők)

Még könnyebb lesz az állami mutyizás
Egy új törvénymódosításnak köszönhetően olyan gumiszabályok alapján lehet majd eltitkolni, hogy az állami cégek mire költik a pénzüket, mint a „társasági stratégiában szereplő kiemelt célok” felemlegetése. A közbeszerzési szabályokon is puhítanak: a kartellezés miatti kizárás alól a kormány felmentést adhat. Egy korábbi cikk szerint emögött egy Andy Vaynával kapcsolatba hozható cég állhat. (444)

Félmillióért mérik a fagyit a belvárosban
A bíróság első fokon fölmentette a vádak alól az V. kerület legsikeresebb építési vállalkozóját és jó barátját, az önkormányzat volt jegyzőjét. A vád szerint azt állították, hogy jóban vannak az akkor még Rogán Antal által vezetett önkormányzattal, ezért például engedélyek kiadását tudják felgyorsítani kenőpénzért. Ügyeltek a látszatra, így virágnyelvet használtak, egy ingatlanközvetítőnek például azt üzenték, hogy „ötszázezer forint lesz a fagyi”. (NOL)

Banki átutalással itt tudsz bennünket támogatni

Ha van még két perced:

Többek között Orbán Viktor volt kollégiuma is felkerülne arra a listára, amely a 2017-es világbajnoksághoz szükséges fejlesztésekhez rögzít rendkívüli szabályokat. (Átlátszó)

Törölték a kormánykritikus lakáshirdetést az oldalról, amelynek tulajdonosa egy jobboldali újságíró férje. (Vastagbőr)

Nemzetközi adatújságírás konferencián mutatta be az Átlátszó EU-támogatásos térképét. (Átlátszó)

Kisjátékfilmre költ több mint 65 millió forint közpénzt a Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványa. (RTL Klub)

Kiszivárgott a Quaestor ideiglenes „vezetőjévé” tett Orgován Béla vallomása. Kiderült, hogy bagóért lett a bedőlő cégcsoport strómanja. (Blikk)

Fogyhat a takarékokat uraló Spéder Zoltán körül a levegő, ezért merik az utóbbi időben támadni. (444)

Saját lányát nevezte ki az állami energiavállalat élére az Afrika egyik legnagyobb olajkitermelőjének számító Angola elnöke. (444)

A Líbiai Befektetési Hatóság azt állítja, hogy a Goldman Sachs átverte őket, kihasználva Moammer Kadhafi diktatúrája alatt a dolgozók hozzá nem értését. (444)

Dokumentumok bizonyítják, hogy Edward Snowden figyelmeztette az USA Nemzetbiztonsági Ügynökségét a megfigyelési programjuk miatti aggodalmairól, mielőtt szivárogtatott volna róla. (Vice News)

 

 Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás