Ajándékozz Átlátszó-előfizetést karácsonyra!

Vegyél Átlátszó-előfizetést ajándékba! Az összeget te határozod meg, cserébe egy csinos vouchert adhatsz át, mi pedig kérlelhetetlenül folytatjuk a munkánkat jövőre is. Részletek: atlatszo.hu/karacsony

*****

Átlátszó 4000

Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Keressük azt a 4 ezer független embert, aki havi legalább 1000 forinttal támogatja az Átlátszót. Még 2226 embert keresünk, hogy meglegyen a 4000 előfizetőnk.

Részletek: atlatszo.hu/4ezer

*****

Újdonság pólófronton

Már Soros Army feliratú pólóval is támogathatod az Átlátszót! Részletek itt

*****

Támogatás banki átutalással

Támogatásokat az atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. fogad a Raiffeisen Bank 12011265-01424900-00100007 bankszámlaszámán.

Your support is kindly accepted by atlatszo.hu Közhasznú Kft. at Raiffeisen Bank. 

IBAN: HU 8012 0112 6501 4249 0000 2000 04

SWIFT: UBRTHUHB 

(Az atlatszo.hu MagNet 16200216-00141891 számlaszáma továbbra is él, az arra a számlaszámra küldött alkalmi és rendszeres támogatásokat is megkapjuk.)

*****

Rendszeres támogatás bankkártyával vagy PayPallal

Ha van bankkártyád, akkor egyszeri regisztrációval lehetőséged van havi rendszeres támogatást nyújtani a projektnek a PayPalon keresztül. Ehhez keresd a “No PayPal account? Pay using your credit or debit card” feliratot. Persze, ha van már PayPalod, akkor erre nincs is szükség, a PayPaloddal is tudsz fizetni.

Havi 5000 forintos  támogatáshoz kattints ide.

Havi 2000 forintos támogatáshoz kattints ide.

Havi 1000 forintos támogatáshoz kattints ide.

PayPal azonosítónk egyébként: info@atlatszo.hu

*****

Egyszeri vagy rendszeres támogatás bankkártyával (regisztráció nélkül)  vagy PayPallal

Ha van bankkártyád, akkor külön regisztráció nélkül is lehetőséged van egyszeri tetszőleges összegű vagy havi rendszeres támogatást nyújtani a projektnek a PayPalon keresztül.

Ehhez  kattints ide, írd be az összeget, és ha ezt havonta,  rendszeresen akarod nekünk nyújtani, akkor jelöld be a pipát a “Make This Recurring (Monthly)” dobozban. Ha a bankkártyáddal akarsz fizetni, akkor keresd az oldalon a bankkártya logók felett a “Don’t have a PayPal account? Use your credit card or bank account (where available). Continue feliratot, és oda kattintva regisztráció nélkül tudsz is nekünk utalni.

Természetesen, ha van PayPal fiókod, akkor is élhetsz az egyszeri támogatás lehetőségével, kattints ide bátran.

*****

Támogatás postai befizetéssel (“sárga csekk”)

Szeretsz postára járni? Mostantól postai befizetéssel is tudsz minket támogatni, amihez “sárga csekket” küldünk. Add meg a postacímedet, és már repül is a csekk: http://bit.ly/sarga-csekket-kerek

*****

Atlatszo.hu is a watchdog NGO and online news site for investigative journalism to promote transparency and freedom of information in Hungary. Project description in English: About Us

*****

Támogatás Bitcoinnal

Kattints ide, vagy küldd az adományod erre a Bitcoin-címre: 13uwuSoLuX2gRRuX4S2BzwvyZe7nBtxr2c

*****

Támogatás Flattr-en keresztül

Kattints ide

*****

Támogatás pólóvásárlással (különböző fazonok és színek, sőt, strandtáska is)

Soros army logós pólórendeléshez kattints ide

Atlatszo.hu logós pólórendeléshez kattints ide

Visszaélésszerű adatigénylős pólórendeléshez kattints ide

Keresztapás NAV pólórendeléshez kattints ide

*****

Támogatás SZJA 1% felajánlásával

Az szja 1%-ok fogadására képes Asimov Alapítvány támogatja az atlatszo.hu tevékenységét. Kérjük ezért, hogy ha 1%-át az atlatszo.hu érdekében kívánja felajánlani, a személyi jövedelemadó bevallásán az Asimov Alapítvány adószámát tüntesse fel, ami a következő: 18265541-2-43

A rendelkező nyilatkozatot letöltheti innen (PDF)

Miért az Asimov Alapítvány? Idén kérjük először, hogy ajánlják fel nekünk az olvasók adójuk 1%-át. Ezt azonban nem tudják közvetlenül az atlatszo.hu részére felajánlani, mert nonprofit kft, hiába közhasznú, nem lehet 1%-ok címzettje. Ezért kampányolunk kissé hosszabb magyarázó szöveggel, mint mások.

Mivel azonban sokan jelezték, hogy nekünk adnák az adó 1%-át, azon vagyunk, hogy legyen mégis lehetőség arra, hogy a munkánkat ilyen módon is támogatni lehessen. Az Asimov Alapítvány szakmai partnerünk, és mint ilyen, felajánlotta, hogy a hozzáirányított 1%-ok teljes egészében az atlatszo.hu működését segítsék. Megállapodást is kötöttünk velük erről.

Az Asimov Alapítvány az idei évben 5.157.972 Ft-ra jogosult,köszönjük a felajánlásokat. Az összeg leghamarabb 2014 novemberében fog rendelkezésünkre állni, és annak felhasználásáról az atlatszo.hu és az Asimov Alapítvány honlapján is részletesen tájékoztatást adunk majd.

Támogasd az Átlátszót! from atlatszo.hu on Vimeo.

Támogatási felhívások

Hároméves az Átlátszó – van itt négyezer független ember?

Előfizetőket keresünk – Halász Áron támogatási felhívása

Előfizetőket keresünk – Oroszi Babett támogatási felhívása

Előfizetőket keresünk – szállj be te is, támogasd a rezsiharcunkat! 

Előfizetőket keresünk – Kovács Ildikó támogatási felhívása

„Most itt lehet szabadon újságot írni” – Mong Attila támogatási felhívása

Te kinek fizettél ma? Kövesd a korrupció piaci árának alakulását!

Dobjunk össze egy golyóálló mellényt Jászberényinek!

Mi mind visszaélésszerű adatigénylők vagyunk – támogassa pólóvásárlással az Átlátszót!

Sok kicsi sokra megy: Adakozzon, hogy feltárhassuk Rogánék sötét titkát!

Szerkessze adományával az Átlátszót – több pénzt a jó projekteknek!

Előfizetőket keresünk: Egynek minden nehéz; soknak semmi sem lehetetlen

Flattr és Paypal az oldalunkon: Kattints, lájkolj, adakozz, s a haza fényre derűl!

Adományokat gyűjtünk az Eclypt pótlására – változnak az anonim adományozás szabályai

*****

Érveink az atlatszo.hu támogatása mellett:

- Oknyomozó riportokat készítünk

- Biztonságos digitális kiszivárogtató szolgáltatást működtetünk

- Közadatigénylő portált működtetünk

- Korrupcióbejelentő portált működtetünk

Pereket indítunk közérdekű adatok eltitkolása miatt

- A rendőrségen és az Alkotmánybíróságon is megvédtük az újságírói forrásvédelem jogát

- Tevékenységünknek jelentős sajtóvisszhangja van

*****

Támogatási elveink

Az atlatszo.hu magánadományokból tartja fenn magát. Az átláthatóság érdekében az adományozók nevét és az adomány összegét, természetben nyújtott adomány esetében az adomány jellegét és értékét a honlapon közzétesszük.

A kis összegű, magánszemélyektől származó adományok esetében méltányolhatónak látjuk azokat az igényeket, hogy az adományozás ténye – az adományozó személyes élethelyzetére vagy más körülményeire tekintettel – ne kerüljön közzétételre, ezért az egy naptári évben összesen 500 ezer forint alatti összeget adományozók adatait csak külön ezirányú kérésük esetén tesszük közzé.

Az egy naptári éven belül összesen 500 ezer forint feletti adományok esetében a támogatóval külön szerződést kötünk, amelyben az adományozó külön is vállalja, hogy a honlap tevékenységére semmilyen befolyást nem gyakorol.

Nem fogadunk el adományt magyar kormányzati vagy önkormányzati szervezettől, közalapítványtól, köztulajdonban álló gazdasági társaságtól, párttól, párt által alapított alapítványtól, párt részesedésével működő gazdasági társaságtól, valamint – a nyilvánosan működő részvénytársaság kivételével – olyan jogi személytől, amelynek tulajdonosi vagy döntéshozói háttere nem átlátható.

Országgyűlési, helyi önkormányzati vagy európai parlamenti képviselőtől, valamint párt országos, területi vagy helyi választott tisztségviselőjétől csak abban az esetben fogadunk el adományt, ha – annak összegétől függetlenül – az adományozó hozzájárul a nevének, az adomány összegének, továbbá a jelölő szervezet megjelölésével képviselői vagy a párt megjelölésével tisztségének a honlapon történő közzétételéhez.

Az atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. részére juttatott adományokról a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény 3. számú melléklet A) fejezet 13. pontja szerinti igazolást állít ki, így azok a társasági adó szempontjából az adományozónál a vállalkozási tevékenység érdekében felmerült költségnek minősülnek. Ezen túl, tartós adományozási szerződés esetében (legalább négy éven keresztül, évente legalább egy alkalommal, azonos vagy növekvő összegben nyújtott adomány) az adomány összegének 20%-ával a társasági adó alapja csökkenthető.

Egyéni (nem intézményi) támogatóink listája letölthető innen (PDF, utolsó frissítés: 2014. január 1.)

Intézményi támogatóink:

 

Díjak, elismerések: 

Oroszi Babett és Máriás Leonárd Soma-díjat kaptak

Zöld-díjat nyert az atlatszo.hu a Római-partról szóló cikksorozattal

Goldenblog 2013 közönségdíj a Közélet kategóriában

Breaking Borders Award for advancing the cause of online free expression 2012 (Global Voices, Google)

 

Előfizetőinknek ajánljuk ezt a remek Facebook borítóképet, amellyel a barátaik előtt is demonstrálhatják jófejségüket:

facebook_cover

 

 

Költségeink 2013-ban, és közterhek az alvállalkozók közterhei nélkül, az atlatszo.hu Kh. Nonprofit Kft.-nél és a munkavállalóinál jelentkező közterheket számoltuk bele:

kozterhek

 

Forrásaink 2013-ban – az OSI támogatást az Open Society Foundations több különböző programjából, pályázati úton nyertük el:

forrasok

 

Nézettségünk alakulása 2013-ban:

szamok