Egyéb

Így ömlik a pénz ahhoz, aki jóban van a kormánnyal

Ezekről ne maradj le!

Így ömlik a pénz ahhoz, aki jóban van a kormánnyal (444)
Lezáratlan eljárások a Simon-ügyben érintett Welsz Tamás körül (Átlátszó)
A Bankszövetség is besokallt a kormányzati kivételezéstől (HVG, Origo)

tamogatoi_banner_cikkbe

Ha van 3 perced:

Dől a pénz ahhoz, aki jóban van a kormánnyal
Tavaly turbóra kapcsolt a kormányközeli cégekhez bekötött pénzszivattyú. Orbán Viktor egykori gázszerelőjének, Mészáros Lőrincnek 36-szor annyi pénzt hoznak az érdekeltségei, mint 2010-ben. Az ellen-Közgép, Duna Aszfalt 124 milliárd forintos, Orbán Viktor jogi tanácsadójának és kommunikációs “nemtanácsadójának” új közös cége 800 milliós bevételt ért el. Andy Vajna filmügyi biztos fővárosi kaszinókkal tarolt. (444)

Lezáratlan eljárások a Simon-ügyben érintett Welsz Tamás körül
Nem tudni, mi lett a feljelentéssel, amit panamai céges papírokkal elkövetett okirat-hamisítások és csalások miatt tett Welsz Tamás. A férfinál találták meg az MSZP-s Simon Gábor hamis bissau-guineai útlevelét, amivel a politikus offshore-számlákra menekített 240 millió forint értékű pénzt, de Welsz Tamás épp akkor halt meg, amikor másokról is le akarta rántani a leplet. A hagyatékával kapcsolatban több eljárás is folyamatban van. (Átlátszó)

A Bankszövetség is besokallt a kormányzati kivételezéstől
Levélben panaszkodott a Bankszövetség elnöke Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternél, amiért a kormány indokolatlanul, néha jogsértően hozza előnybe a takarékokat és az FHB-t. Demján Sándor is kiakadt, mert szerinte Spéder Zoltán és üzlettársai céghálót szőnek a takarékszövetkezeti szektor köré, parazitaként szívják ki az erőforrásokat. (HVG, Origo)
Szabálytalanul szúrhattak ki Simicskával
Az Európai Bizottság ellenőrei szerint jogtalanul zárhatták ki a Közgépet évekre a közbeszerzésekből. Simicska Lajos cégét azután tiltották le, hogy összeveszett Orbán Viktorral. A támogatás negyedét kellene visszafizetni, és minden eljárásnál, ahol bizonyíthatóan jogtalanul zárták ki a céget, hasonló büntetés jöhet. (VG)

 

Ha van még két perced:

Hiába különítettek el 1,1 milliárdot a milánói sámándob hazahozására, Magyarország nem bontotta le határidőre a világkiállítási pavilont, úgyhogy jó eséllyel ott marad. (MNO)

Orbán Viktor értelmezésében civil szervezetek jelentik a háttérhatalmat, amelyet Soros György irányít. (Index)

Hiába éri be a birtokai nagyságával az egykori grófokat, Csányi Sándor OTP-vezér legtöbb agrárérdekeltsége nullszaldós vagy veszteséges volt tavaly. (Népszabadság via Index)

Mi került 5,5 milliárdba a Széll Kálmán téren? Drónvideó mutatja be, melyik elemre mennyi közpénz ment el. (Index)

Hamis tesztekkel engedtek piacra gyógyszereket Romániában csúszópénzért cserébe. (Index)

Eljárás indulhat az EU csalásellenes hivatalának vezetője ellen. Giovanni Kessler a belgiumi hatóságok szerint jogosulatlanul fülelt bele egy beszélgetésbe egy 2012-es lobbiügy utáni nyomozásnál. (EUobserver)

Obama szerint Snowden nem közérdekből szivárogtatott, amikor lerántotta a leplet a nemzetbiztonsági ügynökség tömeges megfigyelési programjáról. (Politico)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás