Egyéb

Ilyen, amikor Simicska Lajos kipakolja a széfet

Ezekről ne maradj le!

Megint milliárdokat vett ki cégéből a Orbán kedvenc felcsúti polgármestere (Átlátszó)
Százmilliókat hozott Orbán vejének az új cége (Direkt36)
Ilyen, amikor Simicska Lajos kipakolja a széfet (NOL)

tamogatoi_banner_cikkbe

Ha van 3 perced:

Megint milliárdokat vett ki cégéből a Orbán kedvenc felcsúti polgármestere
Mészáros Lőrinc cége megduplázta a 2014-es árbevételét, a nyereségével együtt. 2015-ben a 20,7 milliárdos bevétel 3,7 milliárdos profitot eredményezett, amit Mészáros majdnem teljes egészében ki is vett. Ugyancsak jó hír a felcsúti polgármeternek és családjának, hogy az övék maradt a föld, ami a Four Seasons kávézójában – ugye elhíresült módon -“egyáltalán” nem került szóba az államtitkárral. (Átlátszó, Népszabadság)

Százmilliókat hozott Orbán vejének az új cége
A miniszterelnök veje nagyjából egy évvel ezelőtt adta el a hírhedté vált Elios Zrt-ben meglévő részesedését. Nemsokkal előtte viszont megvett egy másik, HCS Experts nevű céget, aminek az elmúlt két évben elkönyvelt eredményeiből 420 millió osztalékot vehetett fel. A Tiborczhoz köthető cégcsoport 222 millió forintért vette meg a turai kastélyt és az azzal szemközti, szintén műemlékvédelem alatt álló magtárat. (Direkt36, 444)

Ilyen, amikor Simicska Lajos kipakolja a széfet
Jelentősen visszaestek a Simicska-cégbirodalom bevételei. A médiaiparban, a műsorgyártásban és a reklámiparban érdekelt vállalkozások egyaránt sokkal gyengébb bevételi számokat produkáltak, mint korábban. Az egykor kormánykedvenc oligarcha, Simicska Lajos erre reagálva óriási osztalékokat vett ki vállalkozásaiból, akár a tartalék is csökkentve. (NOL)

Leleplezte magát a magyar vállalati adóparadicsom gigantikus haszonélvezője
Az amerikai General Electric óriásvállalatnak úgy megtetszettek az itteni vállalati adózás feltételei, hogy a magyar GDP 10 százalékának megfelelő (4 ezer milliárd forint) adózás előtti bevételt könyveltek el a magyarországi részlegnél. (444)

Milliárdokkal kezdett el tőzsdézni az egyik jegybanki alapítvány

Az MNB Pallas Athéné alapítványai FERIDA néven létrehoztak egy pénzügyi befektetéssel foglalkozó céget, ami május közepéig egy körülbelül 8,5 milliárd forintos tőzsdei portfóliót hozott össze. Például egymillió dollárért vettek az elektromos autókat gyártó Tesla Motors részvényeiből és 500 ezer dollárral beszálltak a Netflixbe. (Magyar Narancs)

Tizenkét grafikon Magyarország EU-támogatásainak politikai befolyásoltságáról
Az Európai Unió kohéziós alapjából származó támogatások szétosztásakor az a cél, hogy a pénzt az adott régió felzárkóztatására, munkahelyteremtésre vagy az infrastruktúra fejlesztésére költsék. Nem pedig az, hogy helyi pártpolitikai célokat szolgáljon – ahogy azt az elmúlt kilenc év támogatásainak elosztásáról készült grafikonok mutatják. (Átlátszó)

Ha van még két perced:

Új nap, újabb számítás bizonyítja: Paks II nem lesz majd nyereséges. (HVG)
Az országgyűlési képviselők a lábukkal szavaznak – épp egy nappal a magyar válogatott EB-rajtja előtt áll le törvényhozás, mert sok kormánypárti képviselő utazik külföldre. (ATV)
A nemzetközileg elismert oktatási szoftver gyártójaitthon nem rúghatott labdába. Erdélyben használni kezdték a programot, amiről beszámolt az állami tévé – csak éppen a lényeget hallgatták el. (444)
Folytatólagosan elkövetett adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt elítélték, ezért lemondott Gyömrő polgármestere. (444)

 

Hogyan zajlik az állampolgári nevelés a magyar középiskolákban a rendszerváltás óta eltelt évtizedben? Egy cikksorozat első része. (Átlátszó Oktatás)

Egészen tisztes évet zárt Baldauf László CBA-alapítós és -vezér két vállalkozása is. (NOL)

A rendőrséget nem érdekli, miért költött 120 millió forintot 110 ugyanolyan honlapra az MTVA egyik cége.Pedig még feljelentést is tettek az ügyben. (444)

A kormánytól kibrusztolt jogával élve komoly bevétel-növekedésre számíthat az RTL Klub. (NOL)

Andy Vajna újabb pesti rádióra vetette ki a hálóját. (444)

170 millió forintnyi bírságot szabott az adóhatóság a masszőröknél, szoláriumokban, fürdőkben és fogyasztószalonokban az elmúlt 16 hónap során végzett ellenőrzéseken. (444)

Demján Sándor levelet írt Orbán Viktornak – a takarékszövetkezeti szektorért folytatott küzdelem legújabb fejleménye. (444)

Egy friss felmérés szerint 22 és fél ezer modern kori rabszolga él Magyarországon. (Index)

Közel 900 millió euró uniós forrást csaltak el tavalyaz EU csalásellenes hivatala szerint. (444)

Közzéteszi gazdálkodási adatait az RMDSZ a pártelnök ígérete szerint. (Átlátszó Erdély)

Egy leleplező hangfelvétel miatt lemondott a korrupció elleni harcért felelős brazil miniszter. (444)

Szigorúbb szabályozással, bírságolással kellene átláthatóvá tenni a lobbizást Brüsszelben az uniós ombudsman szerint. (EUobserver)

 Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás