Egyéb

Trócsányi, a munkakutya, avagy hogyan lehet négy állása a miniszternek?

Ezekről ne maradj le!

Új tévét gründol Vajna, de már Habony nélkül? (Index)
Egész emeletet oszthatott szét csókosoknak Rogán (444)
Trócsányi, a munkakutya, avagy hogy lehet négy állása a miniszternek? (444)

Ha van 3 perced:

Új tévét gründol Vajna, de már Habony nélkül?
Eddig úgy tudta a piac, hogy Andy Vajna nemzeti filmbiztos, egyben kaszinótulajdonos úgy szállna be a tévés bizniszbe, hogy Habony Árpád, nemhivatalos miniszterelnök tanácsadóval együtt megvenné a vergődő TV2-őt. Most úgy tűnik, Vajna inkább egy új tévébe fektetne: az amerikai FOX News mintájára, egy ideologikus kormánypárti hírtv-be. (Index)

A szerencsétlen közmunkások miatt buknak a falvak
Hatalmas támogatástól eshetnek el a kisebb falvak, ahol nincsen elég munkanélküli (sic!). A közmunka-programban résztvevők ugyanis az állam szemében teljesen hagyományos munkavállalónak számítanak. A nagyszámú „dolgozó” ember miatt azonban a kis falvakat nem minősítik halmozottan hátrányos helyzetűnek, amelyek így milliós támogatásoktól esnek el. (Napi)

Egész emeletet oszthatott szét csókosoknak Rogán
Rogán neve és az ingatlanmutyi szinte már kéz a kézben járnak, de most újabb rejtélyes önkormányzati ingatlanvásárlásról derültek ki részletek. Egy Károly körúti ingatlanról már eddig is tudni lehetett, hogy egy részét a belvárosi alpolgármester rokonai szerezték meg, most kiderült: a többi lakás is csókosoknál landolt igen kedvező áron. Egy egész emelet. (444)

Trócsányi, a munkakutya
Az igazságügyminiszter nem ismer tréfát, ha munkáról van szó. Miniszteri pozíciója mellett még három másik közpénzes munkát is végez, a négyből kettő a fővárosban, kettő Szegeden van, 177 kilométer távolságban. Vajon tényleg ilyen egy keményen dolgozó kisember? (444)

Ha van még két perced:

Összesen 14 milliárd forint támogatást kap két és félévre az Operaház. A pénzből a technikát modernizálják és raktárat húznak fel. (NOL)

Az eddig beismert 4 milliárd forint többszöröse lehet a Kézizálog Zrt. vesztesége. Ugyanott a rendőrség közben közokirathamisítás és csalás miatt nyomoz. (Napi)

Egyre durvább dolgok derülnek ki a Lázár által kiadott dokumentumokból: 1,4 milliós fizetése mellé közel 10 milliós szolgálati autót kapott a határontúli alapkezelő vezetője. (Origo)

A feljelentések ellenére sem hajlandó lemondani a felesége által kiutalt 5 milliós bánatpénzről a volt fideszes polgármester, mivel szerinte ez etikailag okés. (NOL)

Miniszterek után kórházak részlegvezetőit állította elő a román korrupcióellenes ügyészség. A vád ellenük, hogy luxus utazásokért cserébe a cég gyógyszereit írták fel. (NOL)

Áder 13 embert fosztott meg magyar állampolgárságától, mivel azok a honosítási folyamatban „csalárd módon” jártak el. (Index)

Eljárás indult egy egri NAV-os ellen, többrendbeli hivatali vesztegetés gyanújával, de nem sok részlet derült ki, mit is csinált pontosan. (Index)

Egy műtrágyás vállalkozó lett Moldova miniszterelnöke, miután majdnem olyan üzletember lett, aki pénzt mosott az oroszoknak. (444)

A horvát gazdasági miniszter szerint az, hogy hatályon kívül helyezték a volt miniszterelnök elleni börtönbüntetésről szóló ítéletet, azt bizonyítja, nincs „összeesküvés a Mol ellen”. (HVG)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket!

Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás