Egyéb

Miért nem érdekelte a Quaestor-vezért a foci, aztán meg miért igen?

Ezekről ne maradj le!

Nem jöttek rá Simon titkára az ügyészek (HVG)
Eleinte nem érdekelte a foci Tarsolyt, de aztán rábeszélték (Index)
Tovább dagad a paralimpiai botrány (HVG)

Ha van 3 perced:

Megúszhatja Simon Gábor
Nem jöttek rá – ez most komolyan a magyar ügyészség szegénységi bizonyítványa, vagy nem akartak rájönni? Mindenesetre a kormányközeli Napi Gazdaság szerint az ügyészségi nyomozók nem jöttek rá, honnan volt 240 millió forintja Simon Gábornak, és az is lehet, hogy nem kap büntetést, az osztrák bankszámlán az adóhátralék megfizetése után megmaradt 100 millióját pedig el is költheti az MSZP egykori elnökhelyettese. (HVGHVG via Napi Gazdaság)

Nem érdekelte a foci
Ezt mondja vallomásában a Quaestor vezetője, de aztán „rábeszélték”, hogy nyomjon pénzt a győri fociberuházásra, mert a stadionépítés fontos volt a politikai elitnek. Szerinte az ETO-beruházással rengeteget buktak, a Quaestornak még csali cégeket is kellett alapítania, hogy ne legyen látványos katasztrófa az ETO-Park indulásából. (Index)

Hamarosan megtudjuk, kik a kitiltott NAV-osok
Készül ugyanis egy törvénymódosító javaslat, amely kiugraszthatja az USA-ból kitiltott NAV-osokat: a javaslat szerint köteles mindenki bejelenteni, ha közvádra üldözendő bűntettben érintett. (NOL)

Tovább dagad a paralimpiai botrány
Saját cégével kötött állítólag szerződést a Paralimpiai Bizottság elnöke, aki a testület életét ismerők szerint megválasztása után első intézkedései között csinosíttatta ki az irodáját, és elődjével ellentétben immár főállásban tölti be a pozícióját. A támogatott devizahitel-törlesztéséről elhíresült sportvezető azóta is fizetést vesz fel, hogy a sporttörvény módosítása nyomán csökkent a Bizottság feladatköre. (HVG)

Oligarchatámogatás mesterfokon
Csányi Sándor nemcsak a leggazdagabb magyar, hanem az agrártámogatások felmarkolásában is élen jár, a Miniszterelnökség erről szóló listáját egyik cége vezeti. A 100 legnagyobbat kaszáló cég az összes uniós támogatás 13 százalékát tette zsebre. (Napi)

Fontos német díjat kapott az Átlátszó
Az első német köztársasági elnökről elnevezett rangos díjat kapott az Átlátszó. A Theodor Heuss medált a magyar civil társadalom fejlesztésében szerzett érdemeiért adták át Stuttgartban az oknyomozó portálnak. A ceremónián Gauck, jelenlegi köztársasági elnök beszélt, aki maga is díjazott volt korábban. (Átlátszó)

Ha van még két perced:

Lelopta a régi anyakönyvekről az illetékbélyeget egy anyagkönyvvezető, hogy pénzzé tegye őket, a régi okiratokat viszont bezúzta, hogy ne maradjon nyoma a lopásnak. (HVG)

Orbán úgy adta át a Közgép hídját Baján, mintha nem is Simicska építette volna. A hidat felépítő Közgépről, vagy egykori harcostársáról viszont szót sem ejtett a kormányfő. (Index)

Számtalan feljelentést elutasítottak, egyben mégis megindították a nyomozást az Országos Roma Önkormányzatnál tapasztalt gyanús ügyekben. NAV-razzia is volt. (IndexHVG)

A politikai kapcsolatok inkább számítottak, mint egy jó és fenntartható ötlet – írja a volt amerikai nagykövet magyarországi időszakáról egy most megjeleng könyvben. (IndexHVG)

Áramlopás Lagzi Lajcsi birtokán? Rendőri közreműködéssel illegális áram-, gáz- és vízvételezés jeleire bukkantak a szolgáltatók a sztár mocsai birtokán. (NOL444)

Százmillió forintokért vett lottószelvényeket, és volt, hogy nyert is az a férfi, akit milliárdos csalással vádolnak. A férfi állítólag pozitívan jött ki a sokmilliós lottózásból. (HVG)

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás