Egyéb

Sose találod ki, mit kapott a csaló skodás privátbankártól a barátnője!

Ezekről ne maradj le!
Skoda Superbbel járt a milliárdokat lenyúló privátbankár (Index)
Így dől meg a vád a moszkvai ingatlaneladás ügyében (HVG)
Szijjártóék körömszakadtáig védik a brókerbotrány titkait (VS)

Ha van 3 perced:

Egy szürke kis bankár élelmes barátnővel
Egy egyszerű Skoda Superbbel járt, csendes, nem hivalkodó életet élt ismerősei szerint az a privátbankár, aki az OTP Banknál éveken keresztül zavartalanul kopasztotta gazdag magánügyfeleit. Az egyik volt barátnője viszont sokat utazott egzotikus országokba, méregdrága szállodákban szállt meg és autót is kapott ajándékba. (Index)

Milliárdokat szórunk el hálapénzre
Így mulat a magyar? A KSH szerint tavaly 8,4 milliárd forint borravalót és 8,3 milliárd forint hálapénzt fizettek ki a magyarok, utóbbi összeg legnagyobb részét, 4,1 milliárd forintot a kórházi orvosok kapták. Nettó 500 ezer forintot kellene keresnie egy szakorvosnak ahhoz, hogy ne legyen rákényszerülve a hálapénz elfogadására – véli a Rezidensszövetség. (HVGHVG)

Tényleg a politikusok keresik a legtöbb pénzt?
Meglepő eredményt közölt a Blikk a hazai szakmák fizetési rangsoráról. Eszerint ma Magyarországon a miniszterek és államtitkárok keresik a legtöbb pénzt, valamivel több mint egymillió forintot. A listát árnyalja, hogy a korábban első helyen álló légiforgalmi irányítók adatai most nem szerepelnek rajta. (Blikk)

Szijjártóék körömszakadtukig védik a brókerbotrány titkait
Egy éven belül három bírósági ítélet is született arról, hogy a Quaestor-botrányba keveredő kereskedőháznak nyilvánosan el kell-e számolnia pénzköltéseiről. Az első- és a másodfokú bíróság szerint hiába kapott a kereskedőház több milliárdot az államtól, nem kell elárulnia, mire költi azt. A Kúria két hete felülbírálta a döntést, így fény derülhet a Szijjártó Péter alá tartozó cég hét lakat alatt őrzött tevékenységére. (VS)

Így dől meg a vád a moszkvai ingatlaneladás ügyében
Megdőlni látszik a vád egy része a moszkvai kereskedelmi kirendeltség eladásának perében. Az ügyészség által felkért értékbecslők ugyanis a múlt héten lényegében visszavonták a vád alapjául szolgáló saját jelentésüket. Erre mondják, hogy ciki. (HVG)

Simicska még kaszálhatott tavaly
Az egykori kedvenc fideszes oligarcha és a miniszterelnök között kitört háborúskodás ellenére kiváló évet zárt a Közgép. A cég 11 milliárdos osztalékot fizetett ki Simicska Lajosnak és többi tulajdonosnak. Közben Laci egyelőre nem akar reagálni arra, amit Feri mondott róla és Lajosról. Gyurcsány szerint Simicska és Puch egy pár volt sokáig. (FigyelőIndex)

Újabb elméletek a Habony-kisbuszról
Továbbra is talány, miért nincs benne a hivatalos járműnyilvántartásban az a Volkswagen kisbusz, amellyel szabálytalankodott nemrég a miniszterelnök főtanácsadója, Habony Árpád. Lehet, hogy fedett jármű, így bátran szabálytalankodhatnak is vele. Az sem lehetetlen, hogy a kisbuszt ezzel a rendszámmal kivonták a forgalomból. (IndexHVG)

Ha van még két perced:

Nagy titokban távozott Paks II. vezérigazgatója, miután aláírta az összes gázos szerződést az oroszokkal. Nemzetközi állásba ment. (444)

Egységesen hazudni művészet: M4 ügyben nem is sikerül a kormánynak. Lázár és államtitkára két külön vágányon kommunikált a leállított építkezés ügyében. (VS)

Varga Mihály csak szóban jelentett Orbánnak a brókercéges állami pénzekről, állítja az NGM. Most ez vagy igaz, vagy csak egy átlátszó védekezés. Lehet találgatni. (444)

Csődben van a nemrégiben még az ország egyik legnagyobbjának számító kéményseprő vállalkozás, amely egyben a lehető legnagykoalíciósabb cég. (Átlátszó)

Az Országos Roma Önkormányzat vezetői szerint nem ismerik a tizedesvesszőt a vádaskodó képviselők, és visszautasították, hogy kettős könyvelést vezetnének. (Index)

A korrupció szép tavaszi szivárványíve: azért nincsenek új állampolgársági eskütételek, mert lebuktak a korrupt hivatalnokok. (MNOIndex)

Főkonzulátust nyitunk Tatárföldön, ami már nagyon kellett. Lehet, hogy ott is beindul az illegális vízumbiznisz? (444)

Benne volt az Átlátszó a német közszolgálati tévé, a ZDF esti hírmagazinjában, ahol a német nézőknek megmutatták, milyen Felcsút. (444)

Továbbhalad a Nagy Építőipari Átrendeződés, ezúttal a ZÁÉV cserélt gazdát Formálódnak az ellen-Közgépek. (Napi)

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás