Egyéb

Miért jár még mindig vissza a börtönbe a jó Hunvald Gyuri?

Ezekről ne maradj le!

Itt a józsefvárosi Tocsik-ügy? (NOL)
Zsíros állásokban fővárosi ellenzékiek (Átlátszó)
De mi került a közszolgálati katasztrófán 1,2 milliárdba? (Index)

Ha van 3 perced:

Itt a józsefvárosi Tocsik-ügy?
Több százmillió forint sikerdíjat fizet saját cégének a józsefvárosi önkormányzat. A cég szerint ez nem sok, főként, ha a közüzemi számlák utáni bevételt is ideszámítjuk. Kocsis Máté polgármester pedig úgy véli, az ellenzék „csak a mikrót nézi, nem a makrót”. Nagyon Tocsik-ügy szaga van a dolognak. (NOL)

Áldozat lesz Hunvaldból?
A magyar fehérgalléros bűnesetek szokásos íve elérte a Hunvald-ügyet is: miután a büntető igazságszolgáltatás eltöketlenkedte az ügyeket, a főszereplők áldozat szerepükről merengenek a magyar sajtóban. Princz és társai után, itt van Hunvald György. A volt erzsébetvárosi polgármester szerethető áldozatban adja elő. (Index)

Őfelsége ellenzéke?
Lehet-e harcias az ellenzék, ha közben zsíros állásokban múlatják idejüket a politikusaik? Tucatnyi ellenzéki politikus kapott jól fizető pozíciót a fővárosi önkormányzat különböző cégeiben. A kinevezéseket a főpolgármester terjesztette elő, és kormánypárti többségű közgyűlés hagyta jóvá. (Átlátszó)

Annyiból. Amennyiből.
Ez. A. Fos. Amit. Napok. Óta. Lenyomnak. A. Torkunkon. Hír. Televíziózás. Ürügyén. Akkor. Amikor. Címmel. Az. Állami. Médiában. Egy. Egész. Két. Milliárd. Forintba. Került. Nekünk. Így. Röhögj. Azon. Amit. Látsz. Mert. Sokba. Van. (Index)

Hende Brüsszelben is imádta a luxust
Nemcsak Párizsban, hanem Brüsszelben is drága luxushotelben szállt meg korábban Hende Csaba. A Blikk még három olyan külföldi utat talált a honvédelmi miniszternél 2011-ben és 2012-ben, amelyeknél kirívóan magas szállásköltséget számoltak el, ezeknél Belgium volt az úti cél, és egy éjszaka fejenként 120 ezer forintba került. (Blikk)

Vezéráldozat volt Gerkens
Vitába keveredett munkáltatójával az RTL vezére, akit érdemei elismerése mellett váltottak le, miután a reklámadós terveiből visszavett a kormány, és a jelek szerint kiegyezett az RTL-el, amely nem indít pereket ellene. A nagy kérdés, hogy beáldozták-e a sikeres vezéigazgatót. A nyilatkozatháborúból úgy tűnik, igen. (HVG)

Kiárusított Hende tárcája
Jóárasítva tudtak értékes ingatlanokhoz jutni, akik közel voltak a tűzhöz a honvédelmi tárcánál. Mintegy 850 millió forintért adott el árverés útján tizenkét honvédségi ingatlant, köztük üdülőket, és volt úgy, hogy pont a kikiáltási áron. (Magyar Nemzet via Origo)

Ha van még két perced:

Előzetesben maradhat a hamis euróval lebukott volt fideszes, akit a Keleti pályaudvarnál 30 ezer eurónyi hamis pénzzel füleltek le. (HVG)

Reggel provokátorbejelentőt indított a Fidesz ifjúsági szervezete, olyat, ami után Rákosi is megnyalná mind a 10 ujját. Délutánra eltűnt. (Vastagbőr, 444)

Megvan Orbán 1981-es kartonja. A miniszterelnököt a katonai elhárítás 1981/82-ben társadalmi kapcsolatként tartotta nyilván, de ez nem bizonyít semmit.  (HVG, HVG)

Ha akartál tippelni, hogy a megablabla ellenére mégsem volt semmilyen hatástanulmány a kötelező vasárnapi zárvatartásról, akkor itt megnézheted az eredményt. (Vastagbőr)

Folyamatos fesztivál lesz minden magyar faluban, így akarják több településen kikerülni a vasárnapi nyitvatartás tilalmát. Ha falunap van, minden van. (HVG)

A Simicska-Orbán háború egyik mellékfrontján baráti tűz: nem küld a Hír Tv-be nyilatkozni elsővonalbeli politikust a kormánypárt. Cserébe sorra állnak fel az emberek (HVG)

Ha a főnök hív, menni kell, de megérte? Kiderült, mennyibe került a hirtelen összerántott nagyköveti értekezlet, amin Orbán a Putyin-Merkel találkozósorozat után beszélt. (Origo)

Éveken keresztül zavartalanul sikkasztottak a családsegítő szolgálat munkatársai Tokajban, legalábbis a gyanú szerint. Most lebuktak. (Blikk)

Jogi háború dúl a 60 milliárdos metrótenderen. A 3-as metró szerelvényeinek felújítására kiírt közbeszerzésen induló spanyol cég pereskedik a többi ellen. (Index)

Rettenetes keserű titkok az édesiparról, avagy hogyan vitte tévútra majd 30 éven át a cukorlobbi az amerikai fogászati programot? (Világtérkép)

 

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás