Egyéb

Kinyitottuk a nokiás dobozt, és Lázár volt benne!

Ezekről ne maradj le!
Mégsem volt nokiás doboz a BKV-nál (HVG)
Végre nyilvánosak lesznek Lázár hotelszámlái (Direkt36)
Az ovi és a fák menjenek a levesbe (Átlátszó)

 

Ha van 3 perced:

Mégsem volt nokiás doboz a BKV-nál
Visszavonta Balogh Zsolt, a BKV korábbi megbízott igazgatója azt az állítását, hogy évente 15 millió forintot kellett átadnia Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettesnek egy nokiás dobozban. A bíró megkérdezte tőle, hogy jól meggondolta-e ezt, mire ő azt mondta, hogy igen. (HVG)

Végre nyilvánosak lesznek Lázár hotelszámlái
Helybenhagyta a bíróság azt az elsőfokú ítéletet, mely szerint további részleteket kell közölnie a Miniszterelnökségnek Lázár János 2013-as svájci és olaszországi útjairól. Az angliai utazás pere viszont még el sem kezdődött. Emlékeztetőül: ez a sztori robbantotta ki 2014 nyarán az ún. Origo-botrányt. (Direkt36)

Az ovi és a fák menjenek a levesbe
Offshore hátterű cégnek passzolta le a budapesti XIII. kerület a Pannónia utcai óvodát. Az óvoda bizonytalan ingatlanügyeiben érintett önkormányzat már évekkel ezelőtt bezáratta az intézményt, noha mindeközben háromszáz férőhelyes bővítésről is szó esett.  (Átlátszó)

Kiszerveznék a népszabis újságírókat
A fő tulajdonos, a Mediaworks cég ügyvezetője jogi és gazdasági érvekkel indokolta a kiszervezés szükségességét. És azzal, hogy nem akarják, hogy az újságírók erről pletykákból értesüljenek. Valójában arról is lehet szó, hogy a 27 százalékos tulajdonos Szabad Sajtó Alapítvány részvényeire pályáznak. (Átlátszó)

Farkas Flórián 300 millióval nem számolt el
Az Országos Roma Önkormányzat elnöke az éves költségvetés tíz százalékáról maga dönthetett, ami az utóbbi három évben összesen körülbelül háromszázmillió forintot jelentett. Farkas Flórián azonban nem tájékoztatta félévente az önkormányzatot arról, mire megy a pénz, pedig kellett volna. (Index)

Szemétmutyi Siófokon
Siófok előző polgármestere, a fideszes Balázs Árpád több képviselőnek és helyi orvosnak engedte el az évi huszonnyolcezer forintos szemétdíjat, illetve ő volt az is, aki az önkormányzati választások idején minden fiatalnak okostelefont ígért. Az új, független polgármester állította le az 57 millióba kerülő őrületet. (Index)

Brüsszel leállíttatta a reklámadót
Legalábbis addig, amíg ki nem derítik, nem teremtene-e szelektív és tisztességtelen versenyelőnyt a reklámadó bizonyos cégek számára. Az Európai Bizottság kérdésesnek tartja azt is, hogy ez összhangban lenne az állami támogatások szabályozásával. Lázár János már módosít, most várunk. (Kreatív)

 

 

Ha van még két perced:

A „kialakult helyzetre” való tekintettel lemondott Tarsoly Csaba a győri díszpolgári címről, a szépelgő kifejezés a Quaestor-botrányra utal. (Index)

„Saját lábán” tör előre Tiborcz István: csak ezen a héten egymilliárd forintnyi közpénzes megbízást nyert el Orbán Viktor vejének cége. (Hír24)

Miért pont a MET? Ezt kell elárulnia az MVM-nek, egy közadatos per alapján közzé kell tenniük az üzleti döntéseket megalapozó előterjesztéseket. (444)

Orbán Viktor a Várba akarja költöztetni a Parlament felét, ez nem titok, mostmár az sem, hogy minderre 8 milliárd forintot szán.  (HVG)

Már az MTV-nél dolgozik a Simicskához tartozó Class FM volt hírigazgatója. Mezei Zsolt azután mondott le, hogy Simicska médiaháborúba kezdett Orbán Viktorral. (HVG)

Rogán Antal szerint a bankoknak kéne kártalanítani a brókerbotrány áldozatait. Egy új üzleti lehetőség is felcsillan, szerinte az MNB-nek külső tanácsadókat kellene bevonnia. (444)

Az egyetemek gazdasági életét felügyelő kancellári kinevezettek pályázatai nem tartalmaznak valós referenciákat, de legalább fideszesek. (VS)

25 millió forintos közbeszerzést nyert el az International House nyelviskola arra, hogy az MNB-ben angolt tanítson. (Origo)

A kirgizek már minden mögött korrupciót sejtenek. A modern, biometrikus adatokat hordozó útlevelekről is az elnyomó állam jut eszükbe. (Global Voices)

 

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás