Egyéb

Ekkora balhorgot gimi óta nem kapott Orbán!

Ezekről ne maradj le!
Óriási balhorog Simicskától (VastagbőrVéleményvezér)
Bűnszervezetben bukott le a volt jobbikos képviselőjelölt (Index)
Stílushangolás és nyomozások az V. kerületben (Átlátszó)
Egyre több a kérdés a Zemplén rejtélyes katonai tornya körül (NOL)

 

Ha van 3 perced:

Óriási balhorog Simicskától
Simicska Lajos, a Fidesz egykori gazdasági igazgatója, Orbán legfőbb bizalmasa ügynökoldalról támadja egykori barátját. Ez jól kiszámított ütés, mert a miniszterelnököt személyében érintő vádakat nehéz cáfolni, mint ahogyan bizonyítani is, nem a korábbi közös piszkos ügyleteket teregeti ki, mégis fáj. (VastagbőrVéleményvezérHVG,444VS)

Nyomozás a Buda-Cash botrányban
Miközben 60 milliárdos csalással gyanúsítják a Buda-Cash vezérét, és rendőrök bevittek tíz, elsősorban adminisztrációval foglalkozó alkalmazottat, akiket csalás és számvitel rendjének megsértésének gyanúja miatt ki is hallgattak, zajlik a politikai adok-kapok. Orbán Viktor a bilincsek csörrenését kérte pénteken, mára meglett. A Hungária Értékpapírnál is áll a bál. (HVGIndex444,HVG)

A Közgép sanyarú éve
A negyedére estek vissza tavaly a Közgép állami megrendelései, és az idén sem Simicska Lajos cégének áll a zászló a közbeszerzéseken. 2014-ben hiába írtak ki kevesebb építési beruházásra pályázatot, mint egy évvel korábban, a Közgép visszaesése a közbeszerzéseken igencsak szembetűnő. Az ellen-Közgép Duna Aszfalt sorra nyeri az állami tendereket. (Origo)

A jófiúk belvárosa?
Stílushangolás és nyomozás zajlik az V. kerületben, a belvárosi ingatlanmutyiról szóló hírek közepette. A politikai krízissel fenyegető korrupciós ügyek, beindult nyomozások nyomán konszolidálni kezdett a Fidesz az V. kerületben. A muskátliosztás, fenyő- és sonkakedvezmény a jelek szerint marad, és mintha Rogán is ott maradt volna a háttérben. (Átlátszó)

Bűnszervezetben bukott le a volt jobbikos képviselőjelölt
Ukrán és szlovák alvilági figurák segítségével egy 60 milliós kamionszállítmányt nyúlt le Vas Zoltán, a Jobbik volt országgyűlési képviselőjelöltje, aki 2013 tavaszáig a Magyar Nemzeti Gárda vezetőhelyettese is volt. A gárda állománya úgy tudja, azért tűnt el, mert beteg rokonát ápolja. Valójában előzetes letartóztatásban van. (Index)

Egyre több a kérdés a Zemplén rejtélyes katonai tornya körül
65 méter magas, ismeretlen (de mindenképpen katonai) rendeltetésű adótorony magasodik a Zemplén fölé, immár több mint tíz éve. Az építmény máig magánterületen áll, amit a honvédség – jobb szó híján –„elhasznált” a tulajdonosoktól. Ők most évtizedes jogi küzdelem után megnyerték a legfontosabb csatát. (NOL)

 

 

Ha van még két perced:

Kövér szerint 30 évre is kevés titkosítani a paksi atomerőműbővítés iratait. Abban csúsztat, hogy a „dokumentációról” beszél, a civilek gazdálkodási átláthatóságot akarnak. (VS)

Varga Mihály inkább nem válaszolt arra a kérdésre, hogy van-e korrupció a NAV-nál. Mert mi van, ha van? (HVG)

Mintegy ezren vettek részt a Juhász Péter által szervezett vasárnapi tüntetésen, amelyen a tüntetők a belvárosi botrányok kivizsgálását követelték. (Átlátszó)

A hét videója arról, hogy a kínai cenzorok el akarták tüntetni a szmogról szóló dokumentumfilmet. Az 5 nap alatt elért kb. 200 millió letöltés azonban döntött. (Átlátszó)

Jó lett volna, ha bejön, de nem jött be. Kicsinykét nő a pálinkaadó, amit Orbán nagy lendülettel akart minimálisra szorítani. Ezer forintról egyből 71 ezerre. (Index)

Kimaradtál a trafikmutyiból? A kormány még ad neked is esélyt. Itt a hatodik hullám. (Hír24)

Legalább 14 földbérleti szerződést kell felbontani a Hortobágyi Nemzeti Parkban a Kehi vizsgálata után. Új pályázat lesz. (Index)

9100 vizsgálat, több mint 300 vádirat 1100 vádlott ellen – így néz ki számokban a román Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) 2014-es tevékenysége. (MagyarInfo)

A legfontosabb európai, akiről soha nem hallottál.Ezzel a címmel írt érdekes cikket a Reutersa z olasz korrupcióellenes hatóság 2014 végén kinevezett új vezetőjéről. (444)

 

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás