Egyéb

Milyet villantott megint Orbán veje. Itt a bizonyíték!

Ezekről ne maradj le!

Vácon is Orbán veje nyerte a közvilágítási tendert (Index, HVG)
Megszólalt a telefon, haptákban a Telekom (Átlátszó)
Kiderülhet az évek óta rejtegetett gáztitok (Index)


Ha van 3 perced:

Tiborczék Vácott is villantanak

Újabb pályázaton nyert Tiborcz István cége. Még pár hete sincsen, hogy a miniszterelnök vejének „szerencsés” kikötő beruházásáról szóltak a hírek, máris újabb százmilliókkal lett beljebb, mivel Gyál és Vác közvilágításának fejlesztését is az Elios Zrt. fogja végezni. (Index, HVG)

Megszólalt a telefon, haptákban a Telekom
Hogyan esett szét Magyarország egyik legnagyobb hírportáljának szerkesztősége? Kik voltak a szereplői a botránynak? Mi lett a szétszéledt szerkesztőség tagjainak sorsa, és kik léptek a helyükre? Az Origo-botrány rövid krónikája. A Mérték felmérése szerint pedig az újságírók több mint fele jelentős politikai nyomásra panaszkodik. (ÁtlátszóÁtlátszó blog)

A Magyar Nemzet leleplez
A Simicska-féle Magyar Nemzet írta meg, hogy csak áthelyezték, nem rúgták ki a hivatali vesztegetés miatt négy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Eiselt György volt helyettes belügyi államtitkárt. Most is csak azért távozott, mert elérte a nyugdíjkorhatárt. (MNO,444)

Kiderülhet az évek óta rejtegetett gáztitok
Pert vesztett az MVM egyik cége, így ki kell adni az összes gázszerződést, amit az utóbbi években kötöttek így a nagy port kavaró MET-es gázügylet több, eddig rejtegetett részlete nyilvánosságra kerülhet. Végre fény derülhet arra is, hogy milyen mutyizás ment, amikor az MVM az államtól kapott gázt a MET-nek továbbadta. (Index HVG)

Itt a nemzeti biodíszlet-program
Egy váci iskolaigazgatóknak címzett levél szerint diákokat kell utaztatni az állami ünnepségre, hogy legyen közönség március 15-én. A buszozást megszervezik, ingyen ebédet is kapnak a kísérőtanárral együtt. Pest megye öt körzetéből összesen 250 diákra számítanak, a szülőknek előre hozzá kell járulniuk, hogy a sajtó felvételt készíthessen róluk. (HVG,  Magyarinfo)

A cseh biztos és a NER
Első kézből tapasztalhatta meg az illiberális állam lehelletét az esélyegyenlőségért felelős cseh uniós biztos. Egy prágai lap szerint a magyar kormány emberei hívatlanul akkor is vele maradtak, amikor egy civil szervezettel találkozott Bag községben Az érdekelte őket, hogy a civilek mit „árulkodnak” Brüsszelnek. (HVG,Index)

 

 

Ha van még két perced:

340 milliót kaptak az EU-tól munkahelyteremtésre, most mégis 130-cal kevesebben dolgoznak a Hádának. A pénzből közben egy új, modern üzemcsarnok épült. (Átlátszó blog)

Az EU versenyjogi biztosa szerint Brüsszelnek megvannak az eszközei arra, hogy megtudják Paks2 részleteit, még akkor is, ha a magyar kormány ezt nem akarja. (VS)

A Fidesz az MNB asszisztálásával a szocialistákra próbálja verni a Buda-Cash botrányt. A jegybank ugyanakkor nem hajlandó konkrét tájékoztatást adni. (444)

Egy magyar kutatócsoport szerint az uniós forrásokat is felhasználó beruházások magasabb korrupciós kockázattal járnak, Magyarország pedig a legrosszabbak között van.(VS)

Gyanús ingatlanügylet az állami banknál. A Lánchíd Palota tulajdonosát perli az állami Eximbank, mert aránytalanul magasnak találják a bérleti díjat.  (Napi)

Pert nyert egy tankönyvkiadó az EMMI ellen. A minisztérium a saját jogszabályát nem tartotta be, így aztán el is veszítette a könyvkiadóval szembeni pert. (Magyar Narancs)

Az államtitkár szerint megalázó helyzetbe hozna embereket a szegény szó, ezért került „tiltólistára”. Azt nem fejtette ki, hogy a stadion szó kit hozna kellemetlen helyzetbe. (444)

Akár kétmilliót is hazavihet a nemzeti közműszolgáltató vezérigazgatója. A cég „a külföldi energiaszolgáltatókkal ellentétben nem kizárólag a profitra fog törekedni”. (Origo)

 

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás