Egyéb

Itt a szuper magyar trükk az orosz embargó kijátszására!

Ezekről ne maradj le!
Nehezen épül Habony titokzatos médiája. (HVG)
Orosz embargó? Itt a magyar trükk rá! (Index)
Orbán veje mindent visz. (Nol)

 

Ha van 3 perced:

Nehezen épül Habony titokzatos médiája
Orbán Viktor főtanácsadója, Habony Árpád és emberei már hónapok óta dolgoznak egy rádiót, tévét, hetilapot és online orgánumot magába foglaló új médiacsoport kialakításán. A legtöbb tárgyalás azonban megakadt, sőt, még a TV2-ben sem tudott egyelőre részesedést szerezni. Az építkezést a miniszterelnök küldetéstudata motiválja. (HVG)

Vida szerint minden rendben van Vidával
Nyilvánosságra hozta az NGM azt az adóhivatali jelentést, amellyel a NAV cáfolja a vádakat, hogy az amerikai érdekeltségű cégek bejelentését mellőzték volna, vagy túl kemények lettek voltak velük. A vizsgálat előzménye az volt, hogy Vida Ildikót kitiltották az USA-ból, André Goodfriend egykori USA-ügyvivő pedig diplomáciai jegyzékekre hivatkozott .  (HVGNapi)

Orosz embargó? Itt a magyar trükk rá! 
Állítólag sok magyar cég Szerbián keresztül adja el az áruját az orosz piacra, mióta az oroszok megtiltották az élelmiszerek importját az EU-ból. Szerbia mellett még valószínűleg más országok is elkerülő utat jelentenek, viszont lehet, hogy túl nagyot kockáztatnak a trükköző cégek. (Index)

Egy csókos gyerek – Bayer Zsolt pályaíve
A héten az Átlátszónak is nekiugró Bayer Zsoltról közöl beszédes portrét az oknyomozó portál. A cikk szerint Bayernek annak idején a Lockheed konszern is besegített az egzisztenciális túlélésben, környezete állandó kölcsönkérőként tartotta számon. Cégei zömére köztartozás miatt táblázott rá a NAV. (Átlátszó)

Orbán veje mindent visz
Orbán Ráhel férjének cége hozzájuthat az egész keszthelyi kikötőhöz. Miután a Tiborcz Istvánhoz kötődő cég bérleti szerződést kötött a kikötőre, a városvezetés úgy döntött, összevon különböző helyrajzi számú területeket (beleértve a kikötőt), és ezekhez a földekhez a mostani bérlőnek kedvezményes elővásárlási joga lesz. (Index, Nol)

Paks 2, a titkok erdeje
„Aki elveszi tőlünk és a választóktól a valóság megismerésének jogát, az valójában puccsot hajt végre”, mondta Orbán 2008-ban akkor még ellenzékben, az oroszokkal tervezett gázvezeték-ügylet aláírásakor. Most a kormány elfogadta a paksi atomerőmű bővítéséről szóló szerződések 30 éves titkosítását. (Vastagbőr)

Ha van még két perced:

Mészáros Lőrinc gázszerelő-vállalkozó most egy többhektáros földterületet szerzett meg, rajta ásványvíz-kúttal és töltőüzemmel. (HVG)

Az államtitkár korábbi üzlettársának cége kapott megbízást a végrehajtói kamara átvizsgálására. Most, hogy ez kiderült, az IM szerződést bontott. (Origo)

Megvan a trükk, amivel kijátsszák a vasárnapi zárva tartást. Tulajdonostársak lesznek az alkalmazottakból. (Index)

Közel 100 dollárral kevesebbért veszi most az állam az orosz gázt, mint a 2013-as rezsicsökkentés idején, mégsem csökkennek a gázárak. Rejtély. (444)

Az M1 Híradó nem tud leállni a kamu utcaembereivel. Most egy médiás, legutóbb konkrétan egy színész alakította a rendszerrel kifejezetten elégedett átlagembert. (444MNO)

Lázár János 80-ról 60 milliárdra csökkentené a közmédia támogatását, mert a 80 milliárd túl soknak találja. (Népszava)

Csintalan szerint Orbán fel akarta „robbantani” a médiát, azaz radikálisan át akarta szabni a médiapiacot. Csintalan állítja, ezt Simicska Lajos mesélte el neki. (Magyar Narancs)

Megveheti a Századvég a Helyi Téma című lapot. Az ingyenes lap is egy új felületet jelenthetne a „Simicska utáni időkben”. (Népszava)

Egy felszámolás alatt lévő magyar szállodának kétezernégyszáz milliárd forintos kártérítést kellett volna fizetnie a Zara márkanév tulajdonosának. Egyelőre nem jogerős. (Napi)

Mintegy 190 millió forint kiadást jelent a magyar rendőrségnek Putyin orosz államfő néhány órás budapesti látogatása. Merkel csak 13,1 millióba került. (HVG)

 

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás