Egyéb

Az államtitkár szülei szépen gyarapodnak az Aranyparton

Simicskó idős szülei gyarapodnak. (Átlátszó)

Kiderült, hogyan bénáztak és trükköztek a Malévval. (HVG)

Furcsaságok a Buda-Cash bukás körül. (HVG)

 

Ha van 3 perced:

Simicskó idős szülei gyarapodnak
Simicskó Istvánnak, az EMMI sportért felelős államtitkárának egyetlen, idős szüleinek azonban négy további lakása van a siófoki Aranyparton álló lakóparkban. A politikus korábban a helytelenül kitöltött vagyonnyilatkozatai miatt került be a sajtóba. Mára azonban összekapta magát, mindent helyesen töltött ki, de kérdés, hogy 70 év fölötti szülei hogyan tettek szert az elmúlt pár évben a majdnem 150 milliót érő ingatlanokra. (Átlátszó)

Kiderült, hogyan bénáztak és trükköztek a Malévval
2011 szeptemberétől szállt volna az új Malév, kínai és magyar befektetői háttérrel. A kínaiakkal  még a ferihegyi reptér megvételéről is tárgyaltak. A sikerhez 100 millió euró, és a kínai fél hiányzott, ennek híján a patinás légitársaság csak 2012 februárig bírta. Az állam nagyon titkolta, miért feneklett meg az egész, most kiperelték a dokumentumokat tőle. (HVG)

Furcsaságok a Buda-Cash bukás körül
Miként lehetséges, hogy senki sem vette észre, mi zajlik a Buda-Cashnél, ha igaz az, amit a cégről most az MNB állít? A jegybank egyfelől 100 milliárd forintot kér számon, és azt mondja, a brókercég már hosszú évek óta adatokat hamisít. Nem kizárt, hogy a svájci frank árfolyamküszöbének eltörlésével sok pénzt veszítő „dühös emberek” robbantottak. (HVG444)

Ő a Fidesz Baja Ferije?
A Simicska-Orbán és a Vajna-Habony párosok által felbolygatott médiába kíván beszállni Tombor András, az első Orbán-kormány biztonságpolitikai főtanácsadója. A Mandiner blogban készül tőkét emelni. Tombor állítása szerint csupán az általa alapított Mathias Corvinus Collegium diákjai számára keres platformot. (Átlátszó)

Jól értesült nagy nyertesek a Városligetben
Csókos nyertesei is lehetnek a Városliget átépítésének. Azok legalábbis, akik jó előre biztosították helyüket a beruházás szereplői között. Furcsa egybeesésként a Városligetben található vendéglátóipari, illetve szórakoztatóegységek jó részét Fidesz-közeli cégek üzemeltetik. (Népszabadság)

Újabb milliárdok Paksra titokban
A kormány még januárban átutalta a Paks2-építés előkészítéshez szükséges 14 milliárd forintot. Eközben a parlamentben kiderült, hogy az építkezésekkel kapcsolatos jogviták kikerülnek a magyar bíróságok ellenőrzése alól, ugyanis a magyar-orosz paktum választott bíróságot kötött ki a jogvitákra annak ellenére, hogy ez ellentétes a vagyontörvénnyel. (Napi.hu)

 

Ha van még két perced:

A hátrányos helyzetű fiataloknak meghirdetett nyári diákmunka programból végül az önkormányzati dolgozók húztak hasznot. (Origo)

2017 elejétől bevezethetik a Nemzeti Korrupcióellenes Program tervezetét, mely szankcionálja, ha egy politikus kifelejt valamit a vagyonnyilatkozatából. (Index)

Évi 250 ezer tonnányi építési hulladékot dolgozna fel Orbán Győző cége a Vértes-közeli települések közelében. A kamionok, a por véget vetne az eddig ott ismert életnek. (444)

Súlyos elmaradások uniós projektekben. 1715 projekt szerepel azon a múlt héten megjelent listán, ahol a projektgazdák elmaradnak a rögzített fizetési tervtől. (VG)

Pénzt gyűjtött a parlamentben a Transparency International. A politikusok is adhattak pénzt, Rogán Antal azonban hezitált, mivel nem ismeri megfelelően a világszervezetet. (Hír24)

Bevásárlókocsiból átalakított gyerekágy? Majdnem: tolókocsiként használják ezt az alkalmatosságot az egyik kórházban, mert a profi gyerekágy drága. (Vastagbőr)

A fideszes Szatmáry Kristóf tavaly benyújtotta, hogy a vasárnapi bérpótlék 100 százalékra emelkedjen. Tegnap ugyanő azt nyújtotta be, hogy vasárnapra semmilyen pótlék ne járjon. (Vastagbőr)

Európai sajtódíjra jelölték Dezső Andrást, az Index újságíróját, aki a jobbikos Kovács Béla orosz kapcsolatairól közölt tavaly oknyomozó cikket. (Index)

„Orbán nem geci” – mondták egy videón, majd testületileg felmondtak egy Hír TV-s műsor stábjának tagjai. Szánkó is volt náluk. (HVG)

Ingyen vacsorázott budapesti éttermekben a megnyerő modorú csaló. A nő többfogásos vacsorát rendelt belvárosi éttermekben, majd a végén közölte: nem fizet. (HVG)

 

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás