Egyéb

Tudtad, hogy Borbás Marcsi átlagos áron dolgozik?

Ezekről ne maradj le!

Több mint ügyvéd: a fejlesztési miniszter üzleti kapcsolatai (Átlátszó)
Évek óta mehetett a csalás a Buda-Cash-nél (Index)
Nem lesz nyomozás az Országos Roma Önkormányzat ügyében (444)

 

Ha van 3 perced:

Már tíz éve csaltak?

Felfüggesztette az MNB az ország nyolcadik legnagyobb brókercégének működését, a jegybank szerint erre a befektetők védelme érdekében volt szükség. A cégnél állítólag hosszú évek óta hamisították az adatokat, sőt, lehet, hogy adót is csaltak. A jegybank szerint 1995 óta közel 100 milliárddal nem tudnak elszámolni. De miért nem tűnt ez fel senkinek? (HVGIndexOrigo)

 

Több mint ügyvéd
A fejlesztési miniszter következetesen tagadja, hogy kapcsolatban lenne üzleti körökkel. Szerinte a kétes ügyekkel terhelt cégekhez kizárólag korábbi ügyvédi tevékenysége köti, de most úgy tűnik, ez nem így van. Ráadásul a Sesztákkal kapcsolatban álló Ramiris-cégcsoport körüli üzletemberek nem egy esetben keveredtek törvénytelen ügyletekbe. (Átlátszó)

 

Maffiamódszerek a Belvárosban
Piacbarát privatizáció vagy köztörvényes kótyavetye? – erre a belvárosi ingatlanügyekkel kapcsolatos kérdésre kereste a választ az Átlátszó által szervezett kerekasztal. Rádi Antónia, az Átlátszó oknyomozó újságírója nem tudja elképzelni, hogy az ingatlanokat megszerző kedvezményezettek ne tettek volna szívességet valakinek. (Átlátszó)

 

Habony festményei
Hamarosan kiderül, volt-e köze Habonynak a Szépművészetiből kikölcsönzött festményekhez. A múzeum jogi képviselője foggal-körömmel tiltakozott az adatok kiadása ellen, de veszített a bíróságon. Egyelőre a döntés nem jogerős, de eszerint ki kell adni, hogy hol voltak a Habony-közeli Brand-Lab Kft.-nek kikölcsönzött festmények. (Átlátszó)

 

Nincs itt semmi látnivaló
Az Országos Roma Önkormányzat ugyan 300 millió forintért vett irodaházat, abból az EU-s támogatásból, amelyet a leghátrányosabb helyzetűeknek szántak, Lázár János szerint azonban „nem volna szerencsés prekoncepciók, sajtóhírek vagy névtelen feljelentések alapján vizsgálatot indítani”. Így aztán nem lesz vizsgálat az ügyben. (444)

 

 

Ha van még két perced:

Borbás Marcsi szerint a műsoraiért a cége által a köztévétől kapott 154,8 millió forint átlagos árnak számít a médiapiacon. (HVG)

Orbán szerint a család a gazdasági siker kulcsa. És tényleg. Ki is faggatta a török kormányfőt arról, hogyan sikerült náluk a családot a politikában is középpontba helyezni. (Origo)

Göncz Kinga nem emlékszik semmire a moszkvai ingatlan-panama ügyében. A bíróság is meghallgatta, de nem sokat segített az egykori külügyminiszter. (HVG)

Vizsgálat lesz MET-ügyben? Az LMP összegyűjtötte a kellő számú aláírást egy bizottság felállításához, amely az offshore hátterű gázcég ügyleteit nézi át. (444)

Cirkuszt, ha kenyér nincs. Nemzeti cirkuszművészeti stratégia kidolgozásáért felelős miniszteri biztosa lesz Magyarországnak márciustól. (444)

Az ÁSZ szerint növekszik a korrupciós kockázat. A 2013-ban indított ellenőrzések során számtalan szabálytalanságot is feltártak. (Origo)

Indul a kastélybiznisz. A Nemzeti Kastélyprogram keretében több mint 40 milliárd forintot fordít a kormány 35 magyar kastély megőrzésére. (HVG)

Egyelőre visszakapta adószámát az Ökotárs a bíróságtól. A norvég civil pénzek elosztását végző civil szervezet ellen összehangolt politikai és hatósági akció zajlik. (HVG)

Kovács Béla megúszta. Egyelőre: időhiány miatt nem vitatták meg az EP jogi bizottságában a jobbikos képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. (HVG)

 

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás