Egyéb

Csókos ügyvédeknek áll a világ!

Ezekről ne maradj le!

Egy ügyvéd kaszál a letelepedési kötvényeken (Figyelő)
Orbánnak jól jöhet Simicska médiaháborúja  (HVG)
A Kubatov-gárda óránként ezresért hozta a szoros győzelmeket (444)

 

Ha van 3 perced:

Nem mutyi a mutyi
A rendőrség megszüntette a nyomozást a belvárosi ingatlanügyekben, de elég furcsa módon. A feljelentés kulcseleme volt, hogy pályáztatás nélkül adott el az önkormányzat egy értékes ingatlant, de a mostani indoklásból viszont nem derül ki, hogy mi alapján állítják, mégis volt pályáztatás, amin a nyertes tette a legkedvezőbb ajánlatot. Ha az önkormányzat saját határozata alapján nem történt pályáztatás, akkor legkedvezőbb ajánlatot sem tehetett senki. (444)

Egy ügyvéd kaszál a letelepedési kötvényeken
A Figyelő több forrásból is megerősített információja szerint a letelepedési kötvényeket forgalmazó offshore hátterű cégek leginkább egyetlen ügyvédi irodán keresztül intézik a letelepedési programra jelentkezők adminisztratív ügyeit. A lap szerint egy-egy ilyen ügyintézéssel az iroda 5000 euró körüli összeget keres. (Figyelő)

A Kubatov-gárda óránként egy ezresért hozta a szoros győzelmeket
A Szabad Európa Csapat (SZECS) egy fiatalokból verbuvált társaság Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató felügyelete alatt, és sokszor rajtuk múlik egy-egy választási győzelem. Volt néhány körzet a parlamenti választáskor, ahol valószínű, hogy a SZECS mozgósítása döntötte el, hogy melyik jelölt nyert. (444)

Orbánnak jól jöhet Simicska médiaháborúja
Ragaszkodik a közéleti-politikai kérdésekkel foglalkozó médiájához Simicska Lajos, ezért egyik bizalmasát, a lappiacot jól ismerő Fonyó Károlyt bízta meg a Nemzet-csoport újrapozicionálásával. Már készülnek arra az időszakra, amikor jóval kevesebb lesz az állami hirdetés: színesítik a Magyar Nemzetet, bővíteni akarják a Hír Tv-t. (HVG)

Egy volt stróman vallomásai
Mi van, ha valaki a cég számlájáról kivesz másfél milliárdot, aztán senki nem hiszi el neki, hogy nem költötte el? Az egykori strómanon a NAV egymilliárd forintot követel, inkasszózták a számláját, és jártak Budapesthez közeli, hitellel terhelt lakásában is. Most videóinterjúban vallott az ügyről. (Index)

Civil vagyonbevallás
Lázár János azt vetette föl, hogy az átláthatóság érdekében személyes vagyonukkal is el kell számoltatni a civil szervezetek aktivistáit. Ő az a miniszter, akiről decemberben derült ki, hogy egy 60-70 milliót érő ház van a 10 éves fia nevén. Ez pedig nem volt benne az akkori vagyonnyilatkozatában, és Lázár nem nagyon tudta elmagyarázni, hogy miért nem. (444Vastagbőr)

A pénz beszél
Jó ötlet-e állami támogatással fegyvert exportálni egy olyan kormánynak, amely „Tienanmen óta” a legvéresebb repressziót gyakorolja  – tette fel a kérdést múlt pénteken közzétett videójában a Le Monde, miután kiderült, hogy Kairó 5,2 milliárd értékben vásárol francia hadifelszerelést, többek között 24 vadászbombázót és egy fregattot vettek. (Világtérkép)

Ha van még két perced:

Folytatódik az Index küzdelme a Margit híd felújításának részletes számláiért. Egy AB-döntés után nagyobb eséllyel kaphatnak adatokat. (Index)

Új tulajdonosa van a Nézőpont Intézetnek: a vevő a Miniszterelnökség egykori jogi ügyekért felelős államtitkára, aki a Fideszhez Simicska Lajoson keresztül került közel. (Index)

A Közgép már szinte féláron vállal munkát. A Simicska-féle cég vállalná a legolcsóbban a zajvédő létesítmények átépítését a csonka M0-ás körgyűrű déli szektorában. (Népszabadság)

Andy Vajna pénzt osztott. Mindenki ötezer forintnyi ajándékzsetont kap a kormánybiztos kaszinóiban. (Origo)

Megvan Habony érettségije: az RTL hiába nyomozott az informális miniszterelnöki tanácsadó érettségije után. A Magyar Nemzet kiderítette: estin tette le a vizsgát. (HVG)

Habony Árpád volt anyósa bérli hivatalosan azt a Szerb utcai önkormányzati lakást, ahova a miniszterelnöki főtanácsadó rendszeresen jár. (HVG)

Nagybevásárlásra készülnek az oroszok Magyarországon. Egy orosz szupermilliárdos diszkonthálózata nyithat üzleteket. (HVG)

Elhagyta a brit Daily Telegraphot egyik prominens munkatársa, mert nem jelenhettek meg olyan cikkek, melyek kellemetlenek lettek volna a lap legnagyobb hirdetői számára. (444)

Lebukott a leghíresebb, klímaváltozást tagadó tudós. Összesen 1,2 millió dollárnyi szponzorációt fogadott el a kutatásai finanszírozására olajcégektől. (Index)

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás