Egyéb

Deutsch Tamás úgy hallgat, hogy mindjárt megszólal

Ezekről ne maradj le!

Már elköltöttünk 890 milliót a nagy semmire. (Átlátszó)
Hogyan hallgat Deutsch Tamás? (Comment)
Húszezer embert hallgattak le Macedóniában. (EDRi)

 

Ha van 3 perced:

Minden pénzét Lázárra költötte L. Simon
L. Simon László államtitkár a főnöke ajándékára költötte az egész fizetését. Lázár János miniszter ötszázezer forint értékű festményt kapott alkalmazottjától, aki a festményt az ajánlott árnál drágábban vásárolta meg. Lázár János szerint a kép kritikus. Egyetértünk.(Vastagbőr)

Húszezer embert hallgattak le Macedóniában
Egy ellenzéki politikus szerint a macedón biztonsági szolgálat emberei szivárogtatták ki neki, hogy 20 ezer ember hívásait, köztük civil szervezetek és újságírók telefonját hallgatta le a kormány. A lehallgatásokat feltáró Zoran Zaevet január végén őrizetbe vették azzal a gyanúval, hogy egy külföldi titkosszolgálattal együttműködve meg akarta dönteni a kormányt. (Híradó,EDRi)

Deutsch hallgatott, mikor a Hír Tv kérdezte
Az Orbán-Simicska konfliktus mélysége hallatszott abban ahogy Deutsch Tamás nem volt hajlandó megválaszolni a Hír Tv riporterének, hogy mennyibe kerül az internetről szóló nemzeti konzultáció. A miniszteri biztos csak annyit mondott: nézzék meg az interneten. (Comment)

Már elköltöttünk 890 milliót a nagy semmire
890 milliót költött a Városliget átalakítását végző cég, pedig még egy kapavágás sem történt. A pr gépezetet viszont már el kellett indítani, ráadásul a kivitelező cég irodájának bérleti díja 3,6 millió forint havonta, tanulmányt 24,5 millió forintért irattak. (Átlátszó)

Így küzd Vida a korrupció ellen
Vida Ildikó NAV-elnök saját maga tartott kivizsgálást az USA-ból történt kitiltása kapcsán. A vizsgálat felelősévé is saját magát tette, így talán nem is annyira meglepő, hogy a munka eddig nem járt eredménnyel. A HVG kérdéseire nem válaszoltak, a sajtótájékoztató kínos csenddel ért véget. (HVG)

Újságíróból nem lesz sommelier
Borértő tanfolyamra jelentkezett a HVG újságírója, de nem válaszolt neki senki. Éppen felszámolják a tavaly még virágzó Vinopolis céget. Aggasztó személyi összefonódások és korrupció árnyéka a háttérben. Szente Zsolt, Seszták Miklós a pácban. (HVG)

 

Ha van még két perced:

A szegények voksa a közmunka. Civil szervezetek tárták fel, hogy a szegényebb településeken a közmunka választási csalás kockázatát jelentheti. (Political Capital blog)

Brüsszelnek szét kéne csapnia Magyarországon: a Human Rights Watch szerint Magyarországon nincs sajtószabadság, jobb lenne végre rendet tenni. (444)

A magyarok többsége nem véleményezheti a Paks II környezeti eljárását ugyanis csak a helyiek és külföldiek értékelhetik, a többi Magyarországon élő ember nem számít „érintettnek”. (Energiaklub)

A korrupt kínai üzletemberek a kaszinóiról híres Makaóban verik el a pénzt, de a korrupcióellenes harc újabban elrettenti őket, ami visszaveti a helyi szerencsejáték-ipart. (Guardian)

Van olyan gazdasági szakember, aki szerint nem rontja az üzletet, hogy vállalatvezetők korrupciógyanús vagyonosodását vizsgálják Kínában, mert a pekingi tisztogatás csak színjáték. (Financial Times)

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás