Egyéb

Lajos kontra Viktor, avagy ki nyer ma?

Ezekről ne maradj le!

Újabb százmilliós biznisz a kiskörúti házban. (ATV)
Megnyerheti még Simicska ezt a háborút Orbán ellen? (444)
Össztűz az HSBC-re a svájci titkos bankszámlák miatt. (MNO)

Ha van 3 perced:

Mi ment a háttérben?
Nyilvánosságra kell hozni a stratégiai partnerségi megállapodásokat – legalábbis első fokon ezt a döntést hozta a bíróság abban a perben, amelyet az LMP a Nemzetgazdasági Minisztériummal szemben indított. Ezek a titkos szerződések érdekes részleteket tárhatnak fel a kormány és a nagy cégek közötti viszonyrendszerben, főleg, hogy mekkora adókedvezményt és közvetlen állami támogatást osztottak szét. (Index)

Újabb százmilliós biznisz a kiskörúti házban
Különös dolgok történtek az elmúlt években a Károly körút 26-os számú házban. Itt vásárolt nyomott áron ingatlant a Portik Tamás élettársának nevezett nőhöz köthető cég, de az atv.hu birtokába jutott dokumentumok alapján egy másik, a kerületi ingatlanbizniszben sikert sikerre halmozó vállalkozói csoport is százmilliós kedvezménnyel szerzett meg egy üzlethelyiséget az épületben. (ATV)

Simicska fő riválisa koronagyémántot vett
A legpatinásabb magyar magasépítő céget, a Magyar Építő Zrt.-t kebelezi be a Duna Aszfalt egyik érdekeltsége. A kormányközeli potentátok köréhez sorolt, egyes hírek szerint a miniszterelnök pártfogását is élvező Duna Aszfalt ezzel nemcsak a Közgépet ugorhatja át, hanem az éllovas Strabaghoz is közel kerülhet. (NapiHVG)

Miért nem kell Orbánnak Simicska?
A miniszterelnök ráérzett arra, hogy egyre inkább eldurvul a viszonya Simicska Lajossal. Két nappal a Fidesz egykori gazdasági igazgatójának kirohanása előtt, a kormánypárt frakcióülésén arról beszélt: az új pártfinanszírozási rendszer miatt a Fidesz elboldogul a gazdasági holdudvar nagyobb segítsége nélkül is. (VS)

Esélylatolgatás az Orbán-Simicska háborúban
Tavaly nyár óta egyértelmű, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és egykori szövetsége, Simicska Lajos összevesztek egymással. Az elmúlt hét második felében minden korábbinál keményebb lett a harc. Simicska előbb totális háborút hirdetett, aztán másnap otthagyták leghűségesebb emberei, emiatt pedig magából kikelve őrjöngött a nyilvánosság előtt. Esélylatolgatás. (444)

Svájci gigabotrány
Nemzetközi össztűz alá került a HSBC bank a svájci titkos számlák miatt; a botrány nemcsak az angol, hanem az amerikai politikát is alapjaiban rázhatja meg. Nem csoda, elképesztő nagyságrendű eltitkolt, adózatlan összegekről van szó, még a magyarok is mintegy harmincmilliárd forinttal képviseltetik magukat a listán. (MNO)

 

 

Ha van még két perced:

Tiborczék volt üzlettársa operatív igazgató lett az uniós és svájci pénzeket kezelő Széchenyi Programirodánál, amely a külföldi támogatások lehívását végzi. (Átlátszó)

Vitézy Dávid nehezen sérthetett üzleti titkot – vélik az Átlátszó jogászai. A BKK üzleti titok megsértése miatt jelentette fel a nemrég leváltott igazgatót. (Átlátszó)

Flóri, hol a pénz? Az ATV rákérdezett Farkas Flórián elnöknél, hol van az Országos Roma Önkormányzat pénze. (ATV)

Nem engednék eltitkolni a bűnügyeket a közszférában: egy törvénymódosítás szerint a munkáltató tudomást szerezne az alkalmazottaival szembeni büntetőeljárásokról. (Index)

Valós vagyonbevallásokat követelnek Kínában: büntetésre kell számítaniuk azoknak, akik e kérdésben megpróbálják megtéveszteni feletteseiket. (Napi Gazdaság)

Ügyvédje szerint Orbán Viktor védelme alatt áll az RMDSZ parlamenti képviselője, aki ellen büntetőeljárást folytat a román korrupcióellenes ügyészség. (Népszabadság)

Orosz befektetők harcolnak ukrán oligarchák ellen egy magyarországi érdekeltségekkel is rendelkező gázcég megszerzéséért. (Napi)

 

Tetszett a cikk?

Ha hasznos kezdeményezésnek tartod az Átlátszót, szavazz ránk az Index on Censorship közönségszavazásán, hogy egy újabb nemzetközi díjjal öregbíthessük a hírnevünk.

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

 

Megosztás