Egyéb

Csendet kérünk! Folytatnánk az ingatlanmutyit!

Ezekről ne maradj le!

Zavartalanul megy tovább a belvárosi ingatlanmutyi. (Átlátszó)
Milliókért küldött telexeket Rogán önkormányzata 2007-ben. (444)
Így bukott le Hiszékeny Dezső. (Magyar Nemzet)
Botrányos politikusi vagyonok. (Index)

 

Ha van 3 perced:

Habkönnyű üzlet Orbán vejének
Népszabadság folytatja az Átlátszó által múlt héten megírt történetet, azt, hogy pályázat nélkül, jutányos áron jutott hozzá a miniszterelnök veje üzlettársaival a keszthelyi kikötőhöz. A lap is alátámasztja, hogy nagyon jó feltételekkel szerezte meg a Phoenix kikötőt a cég. 2009-ben 470 millióért sem adta el a Balatoni Hajózási Zrt. azt, amit Tiborczék 330 millióért vettek meg.

Jé, milyen gazdag vagyok!
Tavaly a politikusok furcsa gazdagságáról szóló hírek gyakrabban jelentek meg, mint Gyurcsány Ferenc a bulinegyedben – írja az Index. Átírt, majd újra átírt vagyonnyilatkozat, takarékos szülők, nagylelkű rokonság – ilyen körítésekkel mindenre lett magyarázat, jogi következménye egyetlen eltitkolt vagyonnak lett, de annak se azért, mert pár száz millió kimaradt a vagyonnyilatkozatból. A lap a legnagyobb botrányokat gyűjtötte össze. A legújabb vagyonnyilatkozatokról pedig ittittitt és itt lehet olvasni.

Zavartalanul folytatódik
Botrány ide vagy oda, zavartalanul folytatódik az ingatlanmutyi: épp most kaszál a belügyminiszter volt üzletfele. Az Átlátszó szerint a napokban adott túl a belvárosi Kristóf tér 6. alatti szecessziós palota 505, illetve további száz négyzetméteres két ingatlanán Rack László, a Pintér Sándor belügyminiszter volt üzlettársa érdekeltségében lévő RL Finance Kft. Jelentős profittal persze.

Rogán-féle telexgate
Komolyan, telex? A 444 cikke szerint milliókért küldött telexeket (!!) Rogán önkormányzata 2007-ben, de ez már a szocik alatt is igen népszerű volt. 2006-ban, az MSZP-s Steiner Pál polgármesterségének utolsó és Rogán Antal polgármesterségének első évében 153 millió, 2007-ben, Rogán első teljes évében pedig 173 millió ment el ezekre a dolgokra: számítógépek, fénymásolók és faxkészülékek javítására, valamint telex-küldésre.

Az egykori Rigoletto lett Hiszékeny veszte
Magyar Nemzet arról ír, hogyan bukott le Hiszékeny Dezső angyalföldi MSZP-s politikus, akit hivatali vesztegetéssel vádol az ügyészség. A lap bírósági forrásokból közöl részleteket. Eszerint személyesen mutatta meg az ügyben eljáró fedett nyomozónak az önkormányzat tulajdonában álló (az egykor Rigoletto presszóként működő) üzlethelyiséget, az akcióról kép- és hangfelvétel is van,  amelyek folyamatában mutatják be a vesztegetést.

Alku arcvesztés nélkül?
444 azt találgatja, mi állhat a kormány és az RTL tulajdonosai közötti tárgyalásokról kiszivárgott hírek hátterében. A cikk szerint a Bertelsmannak biztos, hogy rossz egy esetleges alku kiszivárgása. Ez ugyanis azt üzenné, hogy  pénzért befolyásolják a híradó hangvételét. Ilyen alkut egy nyugat-európai médiacég nyíltan nem vállalhat fel, erről iránymutatást közvetlenül a magyar RTL dolgozóinak nem adhat.


Ha van még két perced:

Közel ezer állami tisztségviselőnek biztosít az Orbán-kormány személyi használatú gépkocsit az adófizetők pénzéből – írja a Népszabadság.

Mészáros Lőrinc üldözőbe venné a CBA-t. A felcsúti polgármester országos áruházláncot gründolna. Bejelentkezett a Coop kiskereskedelmi áruházlánchoz lehetséges vevőként.

Orbán Ráhel állítólag csak vonakodva fogadta el a királyi páholyt, az Operaház igazgatója tukmálta rá, hogy használja svájci kis iskolatársaival.

Jókor volt jó helyen – mondja az a magyar férfi, aki a gázüzleten milliárdos hasznot hajtó svájci offshore cég legnagyobb tulajdonosa. Szerinte teljesen átláthatóak.

Leveszik a nyomkövetőt Simon Gáborról. Eddig kellett kötelezően kellett viselnie a százmilliós költségvetési csalással meggyanúsított volt politikusnak.

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága elé kerülhet Bajnai Gordon képviselői vagyonbevallási ügye – írja a Magyar Hírlap. A gond, hogy a fideszes képviselők pont ezt a hibát is elkövetik.

Iszonyú édes animációs szpotokat gyártottak az Átlátszó támogatására diák önkéntesek. A főszerepben Orbán, a lánya és a Szijjártó.

Neptuni találkozók sorozat az Átlátszó Erdély blogján: egzotikus helyeken, fényűző szállodákban tartották a találkozókat, és bár nem teljesen világos hogy honnan volt pénzük.

Egy neves orosz ellenzéki megtört egy tabut: Putyin lányáról közölt információkat, pedig ez aztán teljes hírzárlat alatt volt Oroszországban.

Spanyolországban tucatjával indulnak eljárások az ún.black visa ügyben, melynek során 15,5 millió eurót tapsoltak el az egyik köztulajdonban lévő madridi bank vezetői.

 

Tetszett a cikk?

Ha hasznos kezdeményezésnek tartod az Átlátszót, szavazz ránk az Index on Censorship közönségszavazásán, hogy egy újabb nemzetközi díjjal öregbíthessük a hírnevünk.

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

 

Megosztás