Egyéb

Így sétál Habony ki-be a Parlament kapuján!

Ezekről ne maradj le!

Fót: tűzszünet a botrányvárosban? (Átlátszó)
A belvárosi ingatlanpanama nyertesei. (Index)
Egy tenderrel egymilliárdot nyertek Tiborczék. (Átlátszó)

 

Ha van 3 perced:

A belvárosi mutyi nyertesei
Az Index az V. kerület egyre szövevényesebb ingatlanügyei között talált egy 2010-es dokumentumot, amelyből kiderült, hogy két, ingatlanos területen zöldfülűnek számító befektető óriásit szakított Belváros-Lipótvárosban. Egyikük azzal az ukrán férfival üzletel, aki Habony Árpáddal is közeli kapcsolatban áll. Van olyan ingatlan, amit százmillióval a piaci ár alatt szereztek meg. (Közben csak az V. kerület polgármestere nem szavazta meg, hogy az összes fővárosi ingatlanbiznisz legyen nyilvános. Rossz gombot nyomott.)

Tűzszünet a botrányvárosban?
Az Átlátszó szerint felemás eredményt hozott a Fidesz új üdvöskéje, a befolyásos pártközeli ügyvédből frakciószóvivővé emelt Tuzson Bence rendteremtési kísérlete a Pest megye északi részén lévő választókörzetben. A térség botrányvárosa, Fót ezúttal jegyzőcserével borzolja a lakosság idegeit. Emiatt is érezhetik úgy a helyiek, hogy jelentősebb ingatlanügyletek lehetnek készülőben.

Egyetlen tenderrel egymilliárd
Az Átlátszó blogja írta meg, hogy az Európai Uniós forrásból és hitelből valósítja meg Zalaegerszeg azt a közvilágítási projektet, amelyre Tiborcz István érdekeltségével, az Elios Zrt.-vel szerződtek. A lámpacserét több mint egymilliárd forintból valósítják meg, a pályázat előkészítésében itt is részt vett Tiborcz régi üzlettársának cége.

Kicsoda Habony Árpád?
Nemrégiben kiderült, hogy az Orbán Viktor bizalmasaként elhíresült Habony Árpád a parlamenti belépőjét a Miniszterelnökség kezdeményezésére kapta, ám most a tárca elismerte, hogy Habony hivatalosan nem a munkatársuk, és soha nem is volt az. A Miniszterelnökség ezt a KiMitTud közadatigénylő rendszeren hozta nyilvánosságra egy kérdésre válaszul.

Neptuni találkozók
Felkészületlenségüknél talán csak a naivitásuk volt nagyobb azon RMDSZ-politikusoknak, akik részt vettek azokon a kilencvenes évekbeli találkozókon, melyek később a „Neptuni tárgyalások” néven híresültek el, és melyek kapcsán sokan a mai napig árulást emlegetnek. Az Átlátszó most induló Erdély blogja ezekről a találkozókról kezdett sorozatba, amelynek a végén a dokumentumokat is közzéteszik.

 

Ha van még két perced:

Felettébb érdekes nevek kaptak kényelmes állásokatTarlóséktól fővárosi cégekben. Gyurcsány szóvivője vezeti a sort.

Újabb ingatlant vettek Matolcsyék. Az MNB közel 3 milliárd forintból újabb ingatlant vásárolt, melyet pihenőközponttá és oktatási centrummá kíván átalakíttatni – értesült a HVG.

Mészáros tavat vett: a Bicske határában álló telekre valaha golfcentrumot és luxusvillákat álmodtak, de a tervet a válság felülírta. A felcsúti polgármester cége most bevásárolt.

Vagyonosodási vizsgálatot rendelt el az adóhatóság egy nyugdíjasnál. Egy hallókészülék vásárlása miatt került az adóhatóság látókörébe.

A Blikk ásta ki, hogy a köztársasági elnököknek, az Országgyűlés hivatalban lévő elnökének évente 73 milliós kerete van adományozásra. Kövér nagy bélyeggyűjtő – az adatok szerint.

Majdnem 60 milliárdot bukott a költségvetés a cigin két év alatt. Soha nem szívtak olyan kevés legális cigarettát Magyarországon, mint tavaly. Mármint legálisan.

HVG szerint az áfacsalók állnak nyerésre az ellenük küzdő hatóságok ellen. Még egy kisstílű csaló is százezreket, milliókat tud havonta kiszedni a rendszerből

A határon túli magyarokkal szúrna ki legjobban egy bevándorlás-ellenes politika – ez derül ki a VS.hu rövid, de lényegre törő videójából.

Kazincbarcika ugyanazon a napon ugyanakkora összegért rendelt három cégtől városarculati koncepciót, amelyek nyugatról vett PR-javaslatokat tartalmaznak a borsodi iparváros részére.

Végre kiderült, mi történt a Játék határok nélkül című tévés showban, amiben a magyarok is nyertek. Meg az oroszok is. Menet közben változtatták a játékszabályokat.

A NAV rájött, hogy hamisítják a weboldalát. Az a baj, hogy már jó ideje.

 

Tetszett a cikk?

Ha hasznos kezdeményezésnek tartod az Átlátszót, szavazz ránk az Index on Censorship közönségszavazásán, hogy egy újabb nemzetközi díjjal öregbíthessük a hírnevünk.

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás