Egyéb

Ilyen egy cápa a kismedencében 338 millió forinttal a szájában!

Ezekről ne maradj le!

Cápa a kismedencében: egy 338 millió forintos támogatás története. (Átlátszó)
Hatvanmilliót kaszált saját városán a képviselő cége. (Népszabadság)
Az ember, akinek a szele Orbánt is elsöpörné. (HVG)

 

Ha van 3 perced:

Cápa a kismedencében
Avagy hogyan tett szert a tiszakanyári polgármester egy 338 millió forintos munkahelyteremtő támogatásra – erről írt az Átlátszó, amely feltárta, hogy az ország egyik legnagyobb használtruha-kereskedő cégének sikerült valahogyan a kisvállalkozásoknak kiírt munkahelyteremtési támogatásból új üzemcsarnokot építeni. Az ügylethez asszisztált Seszták Miklós fejlesztési miniszter és Czomba Sándor államtitkár is.

Megszüntetnék az államadósság elleni alapot
A Napi Gazdaság szerint olyannyira a kutyát sem érdekel az amúgy sem csökkenő magyar államadósság mérséklése, olyan kevesen fizetnek be a Nemzetgazdasági Minisztérium erre a célra létrehozott alapjába, hogy érdemes lenne inkább megszüntetni. A legkitartóbb befizető mindenesetre Matolcsy György jegybankelnök, aki évente egymillió forinttal száll be az alapba.

Kik nyomulnak a belvárosi ingatlanbotrányban?
Itt a legújabb rádiós magyarázó arról, hogy pontosan hogyan is fest annak a családnak a kapcsolatrendszere, amely különös módon jól jár a belvárosi ingatlanmutyiban, hiszen üzlethelyiségek sorát sikerül megszerezniük érdekes konstrukciók keretében. Az éjszakai élet meghatározó alakjai, bankvezetők, politikusok, szépségkirálynők, és ez csak ízelítő.

Hatvanmilliót kaszált saját városán a képviselő
Népszabadság írása szerint petíció kering az egri közösségi portálokon: elégedetlen polgárok száműznék a közéletből Orosz Ibolya kormánypárti önkormányzati képviselőt, akinek a cége évek óta bérbe ad egy csarnokot egy városi cégnek. A városháza szerint szó sincs összeférhetetlenségről. Ez a furcsa megállapodás mindenesetre hat év alatt mintegy hatvanmillió forinttal gyarapítva a családi cég kasszáját.

Az ember, akinek a szele Orbánt is elsöpörné
A HVG a tavaszra tervezett kormányellenes demonstrációk főszervezőjéről ír portrét. Bár a demonstrációk támogatói abban egyetértenek, hogy Orbánnak mennie kell, a Tavaszi vihar akciósorozat főszervezője, a kalandos politikai előéletű Szabó Gábor „Tuareg” annyira vállalhatatlan a protesztmozgalmak számára, hogy mindenki igyekszik tartani tőle a távolságot. Kivéve Bokros Lajost.

 

 

Ha van még két perced:

Havi félmillió közpénzt kaszál a köztévé híradósának cége  az állami sportberuházásokkal foglalkozó Nemzeti Sportközpontoktól. A felesége trafikos.

Az Egyenlítő blog szerint Lázár igenis használja azt a luxusvillát, amit a tízéves gyerekének vett Budán. Mondjuk olyan kicsi gyereket ekkora villában tényleg nem szabad egyedül hagyni.

Valaki hazudik, mert egyszerre az oroszok és mi is, nem nyerhettek a Játék határok nélkül nevű megavetélkedőn, amelyen ráadásul irdatlan mennyiségű közpénzt tapsolnak el.

Nagyobb áfacsalókat kapott el a NAV. 81 milliárd forint körüli bevételt már megállapított a NAV, azaz nagyjából 22 milliárdot biztosan zsebre tettek.

Itt a vágatlan felvétel Kovács Zoltán nemzetközi kormányszóvivő szappanopera castingjáról. A legutóbbi részben Zoltán megsértődik, mert azt hiszi senki sem szereti.

Egy fotó szerint az egyik meg nem nevezett CBA-ban rothadó részeiktől megszabadított, fólia alatt barnuló és tovább rothadó almákat árulnak. A Vastagbőr blog intézkedett.

Az Átlátszó blogja szerint líbiaiakkal építkezik a keleti nyitás ex-BM-es apostola, miután építésszervező céggel gyarapodott az üzletember vállalkozásbirodalma.

Az év pechjetöbb százmillió forintot sikkasztott el egy férfi, de az elrejtett pénz nagy része tízezresekben van. Mire kijön a börtönből, kivonják őket a forgalomból.

Megosztás