Egyéb

Így maradtál le a keszthelyi kikötőről, ami karácsonyra tied lehetett volna!

Ezekről ne maradj le!

Orbán veje kikötőt vett Keszthelyen. (Átlátszó)

Hitelből finanszírozák az önkormányzatok Tiborczék megbízásait. (Magyar Narancs)

Matolcsyék újabb alapítványt hoztak létre 37 milliárdból. (HVG)

 

Ha van 3 perced:

Tiborczék kikötőt vettek Keszthelyen

Az Átlátszó írta meg, hogy a miniszterelnök veje, Tiborcz István és üzlettársai érdekeltségébe került a keszthelyi kikötőt üzemeltető cég és több kikötői ingatlan is. Az ügyletet decemberben ütötték nyélbe, a 23 millió forintos adóssággal terhelt cégért 7 millió, a kikötői ingatlanokért további 330 millió forintot fizettek a keszthelyi önkormányzatnak, illetve a vitorláskikötőt korábban tulajdonló állami cégnek, a Balatoni Hajózási Zrt-nek. A Magyar Narancs is “tiborczozik”: azt írják, az önkormányzatok hitelből finanszírozták Tiborczék százmilliós megbízásait.

 

Egyre jobban megéri Paks

A kormány a szélerőműveket és a hőszivattyúkat is megadóztathatja, legalábbis ezt vetíti előre a Népszabadságnak adott interjújában a kormányzat zöldpolitikájával elégedetlen egykori fideszes államtitkár, aki a napelem megadóztatása után újabb termékdíjak bevezetését vetíti előre. Közben kiderült, hogy nyolcszor akkora napelemadót fizetünk, mint a franciák. A magyarnál egyelőre csak a bolgárok húztak nagyobbat, ott egyenesen 1 eurós sarcot dobtak a termékre.

 

Gyűlnek a tízmilliárdok az állami pénzmosodában

Az Énpénzem oldal írta meg, hogy szépen gyűlik a pénz azokon a számlákon, amelyek létrehozását még egy 2013 júniusában elfogadott törvény tette lehetővé. A jogszabályt csak  az állami pénzmosodának „becézi” a sajtó. A Stabilitási Megtakarítási Számla lényege: a magánszemélyek minimum ötmillió forintért nyithatnak ilyen számlát, amelyen magyar állampapírt lehet tartani. Öt év után ez a pénz úgy válik legálissá, hogy egyetlen fillér adót sem kell fizetni utána. Mostanra már 38 milliárd forint van, 610 számlán.

 

Újságíró, terrorista, titkosszolga

Újságírókat figyeltetett meg a brit titkosszolgálat, legalábbis ez derült ki az Edward Snowden által kiszivárogtatott brit titkosszolgálati anyagokból, amelyekről a Guardian számolt be.  A lap egy birtokába került dokumentumot idézve arról is írt, hogy a brit titkosszolgálatok a biztonságot fenyegető lehetséges veszélyforrásként tekintenek az újságírókra, különösen az oknyomozó újságírókra, akiket a terroristákhoz és a hackerekhez hasonlóan fenyegetésként tartanak számon.

 

Újabb milliárdok a Matolcsy-alapítványoknak

A HVG cikke szerint karácsony előtt egy nappal az MNB újabb 62 milliárd forintot juttatott Pallas Athéné-alapítványainak, – köztük az ugyanaznap alapított Domus Innovationisnak – amelyek így már 250 milliárdból terjeszthetik az unortodox közgazdasági tanokat. Az MNB továbbra sem hajlandó elárulni, alapítványai kiknek, mire és mennyit adtak a felsőoktatás éves állami költségvetési támogatásának immár közel dupláját kitevő vagyonukból.

 

 

Ha van még 2 perced:

Mégse citálják bíróság elé Goodfriendet. Az Egyesült Államok nem vonja vissza André Goodfriend, ideiglenes amerikai ügyvivő diplomáciai mentességét. A magyarok elfogadják.

Nem tartozik az állami reklámköltéseket szervező szuperintézmény hatáskörébe a kormányzati reklámkampányok tervezése és lebonyolítása. A hivatal már működik.

750 milliárdból építenek utakat, eldöntötték, hogy honnan hova. Kérdés már csak az, ki építi, ha nem a Simicska.

Váratlan sikert aratott az Orbán-féle illiberális állam. A Magyar Nemzet közölte a KSH adatai alapján, hogy az 1993 óta folyamatosan bővülő civil szektor 2012 óta szűkül.

Nagyon veszik! Eddig kétszer többet költöttek autópályamatricára az autósok az egy évvel korábbinál, a megyei matricából Budapest vonzáskörzetében fogyott a legtöbb.

Moszkva államosítja az oligarcha cégét. A krími vezetés államosítja a leggazdagabb ukrán tulajdonában levő, a félsziget áramellátásának monopóliumát élvező Krymenergo vállalatot.

Orbán is imádta a 300 milliós magyar csodazongorát, amelyet végre nem csak szűk körben mutattak be. 277 millió forint közpénz ment el rá.

 

Megosztás