Egyéb

Így veszíthet a TV2 az RTL szabadságharca miatt

Ezekről ne maradj le!

Földtámogatásra szövetkezett maffiát segített a hivatal. (Népszabadság)

A TV2 lehet az RTL-háború vesztese. (HVG)

Erőltetett ütemű közbeszerzés az MTVA-nál. (Index)

Félezer ügyvédnek van köztartozása. (HVG)

Mi lehet az EU baja Pakssal? (Index)

 

Ha van 3 perced:

Egész maffiát segítettek az állami hivatalból

A Népszabadság az elmúlt évek egyik legkiterjedtebb csalássorozatáról ír, amelyben politikailag beágyazott hivatalnokok, de újságírók is részt vettek. A lap szerint bennfentes földhivatali és számítástechnikai ismeretekkel rendelkező, hamarjában létrehozott „cégek” úgy igényeltek jogalap nélkül területalapú támogatást a vidékfejlesztési hivatalon keresztül, hogy megvoltak ehhez a beépített embereik a hivatalban.

 

Tévés izgalmak

A miniszterelnök egy zártkörű találkozón bejelentette, a jövőben a közszolgálati médiára támaszkodik, nem támogatja állami hirdetésekkel a kormányhoz eddig lojális lapokat. A Mérték blog szerint ennek a döntésnek néhány jobboldali médiacégnél válsághelyzet lehet a következménye. A Népszabadság szerint a közmédiában a miniszterelnök nem hivatalos tanácsadója vezényelhet ezentúl, az Index pedig arról ír, hogy erőltetett közbeszerzéssel készül a köztévé az eszközpark korszerűsítésére.

 

A TV2 az RTL-háború vesztese?

A HVG szerint a tavaly a menedzsment tulajdonába került TV2 fontolgatja, hogy kiviszi a főcsatornáját külföldre, így megszabadul a médiaszabályozás szigorától. A társaság korábban abban reménykedett, hogy a kábelcégektől szedhető programdíjból hozza rendbe a költségvetését, ellensúlyozza reklámbevételeinek csökkenését és a reklámadót, de az RTL-re tüzelő kormány végül neki is megtiltotta, hogy ezt a díjat beszedje.

 

Egyre több ügyvéd tartozik az államnak

A HVG szerint a NAV adóslistáján több mint félezer ügyvéd, ügyvédi iroda szerepel. Még az ügyvédi kamara elnöke is elhűlt a szám hallatán, ami elég kínos. Egy céges ügyekkel, behajtással foglalkozó, névtelenséget kérő forrás hívta fel a lap figyelmét arra, hogy megsokasodtak az ügyvédek az adót vagy adó módjára behajtható járulékot meg nem fizető, és ezért végrehajtási eljárás alá vontak listáján.

 

Ki lőtte le a maláj gépet?

A legvadabb összeesküvés elméletek léteznek a tavaly júliusban Ukrajnában lezuhant maláj utasszállító esetéről, de most egy német oknyomozó portál, a Correctiv feltárta az összes létező bizonyítékot, a helyszínen is ellenőrizte őket. Ez alapján a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy az orosz hadsereg egyik tisztje indította a rakétát, de a nyugati légitársaságok is ludasak, mert engedték arra repülni a polgári gépeket, és persze az ukránok felelőssége is felvetődik.

 

 

Ha van még 2 perced:

Az Index EU blogja szerint a paksi bővítés magyar kezelése problémás lehet Brüsszelben, például a közbeszerzés elmaradása miatt.

A kormányközeli Napi Gazdaság főszerkesztőjéből lesz az Államadósság-kezelő Központ vezetője. Az újság tavaly elnézett néhány nullát.

Heimhez köthető mindkét cég, ami a belvárosi vagyonkezelőért indult 2010-ben – írja a HVG: az egyik cégben a Századvég-vezér vezető tisztségviselő volt, a másikban fb-tag lett.

Körözik a halott Welsz Tamást: panamacsalás miatt keresteti a halott vállalkozót, akinek a neve a legfrissebb Interpol-listán is szerepel.

Kávémaffiát buktatott le a NAV. A vád áfacsalás, az adónyomozók szerint főként kávéval seftelt a szervezet.

Minimum nyolc államtitkár lakhatását fizetik adófizetői pénzből: akinek nincs saját lakása Budapesten, hivatali lakásban szállásolják el, vagy ha nem akad jó lakás, fizetik az albérletét.

Már a csata előtt nyert a kuruc.info a büntető igazságszolgáltatással szemben – az Átlátszó jogászának elemzése az első tartalomblokkolásos döntésről.

Nincs bizonyíték, már nem gyanúsított a Gyermekrák Alapítvány vezetője – jelentette az Index, amely tavaly mutatott be egy videót az elnök furcsa közlekedési szokásairól.

Az új román elnök egy régebbi összeférhetetlenségi ügy miatt áll a bíróság előtt. Első fokon felmentették.

 

Mostantól sárga csekken is támogathatod a munkánkat és csatlakozhatsz az Átlátszó4000-hez. Kattints ide a csekkért! Ha banki átutalással akarsz bennünket támogatni, akkor pedig ide klikkelj

Megosztás