közbeszerzés

357 millió forintért reklámozzák a Paks2-projektet fesztiválokon és városokban

Mobil interaktív járművel kampányolnak 2020 szeptemberéig több fesztiválon, és egyes megyék ötezer főnél nagyobb lélekszámú településein a Paks2-beruházás mellett. 

Adj 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!

Nettó 357 millió forintért roadshow-zik majd a Paks2-projektet bemutató kamion az országban a Paks II. Atomerőmű Zrt. megbízásából – derül ki az uniós közbeszerzési értesítő legfrissebb számából. A tendert az Euroshow Szolgáltató Kft. nyerte el, és idén február 8-án meg is kötötték a felek a szerződést.

A cég feladata – mint a tájékoztatóban is szerepel –, hogy „a tulajdonában lévő, vagy általa bérelt mobil interaktív járművel közönségtájékoztatási tevékenységet szervezzen.”

Az atomkamionnak 2019 márciusa és 2020 szeptembere között kell járnia az országot Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Somogy és Baranya megye ötezer főnél nagyobb lélekszámú településein. Továbbá a paksi beruházást reklámozzák majd 2019 és 2020 nyarán több fesztiválon, illetve 2019 őszén a Csabai Kolbászfesztiválon is.

A tájékoztató szerint tervezetten 122 településen és összesen minimum 14 fesztiválhelyszínen fogja népszerűsíteni az Euroshow Kft. kamionja a Paks2-beruházást.

Az Euroshow az interaktív járművet korábban is elvitte fesztiválokra. Az mfor.hu 2017-ben írta meg, hogy a cég a Paks II. Zrt. megbízásából 300 millióért kampányol a paksi atomerőmű bővítéséért. A Paks II. Zrt. honlapján részletes tájékoztatás olvasható az interaktív kamionról, a TelePaks TV pedig 2017 augusztusában be is mutatta a járművet.

Jávor Benedek EP-képviselő március elején tette közzé a blogján, hogy adatigényléssel járt utána a Paks2-projektet reklámozó kamion eddigi útjainak. A Paks II. Zrt. Jávornak adott válasza szerint 3 év alatt 145 településen járt a kamion, de ebből mindössze 27 helyen fizetett közterülethasználati díjat, mert a többi önkormányzattól mentességet kapott ez alól a paksi bővítést népszerűsítő roadshow.

Csikász Brigitta

Címlapkép: a Paks2-projektet népszerűsítő kamion (fotó: Paks II. Zrt.)

Megosztás