Propagandagépezet

Hasznos idióták: Habonyék keze alá dolgozik és félelmet terjeszt a független sajtó

Hihetetlen módon januárban előbb a teljes független magyar sajtó leközölte Orbán kampánytanácsadójának interjúját arról, hogy miként és miért csinált a Habony-művek Sorosból bűnbakot, majd abból semmit nem tanulva néhány nappal később még egyszer bevették ugyanazt a mesét, de most Nagy Blankával a célkeresztben. Aztán áprilisban megint. Elmagyarázom.

Adj 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!

Nagy Blanka az a bátor diáklány, aki tavaly decemberben egy tüntetésen, csúnya szavakat is használva, felszólalt. Aztán hetekkel később, egy szép januári vasárnap estén belekötött a 18 éves lányba Bayer Zsolt, a NER lovagkeresztes nehézsúlyú megmondóembere, majd pártunk és kormányunk teljes agitációs és propagandagépezete.

Erre a teljes független magyar sajtó és a megmondóemberek, majd az ország nem fideszes fele felhorkant, hogy a NER egy 18 éves védtelen lánytól fél és milyen dolog ez és karaktergyilkosság és védjük-meg és je-suis-blanka. Mint aki semmit sem tanult a Habony művek működéséről.

Mint akik nem látják a fától az erdőt.

Pedig ott van a kampánytanácsadó cikkében, hogy miért pont Nagy Blankába kötnek bele. Ő jó alany erre, mert nem politikus és korlátosak eszközei a védekezésre, mert megszemélyesíti a rendszerről már semmi jót sem gondoló fiatalokat. Az ő provokálásán keresztül egy teljes generációt, a politikailag most eszmélő diákokat lehet elérni. Ők a célcsoport a Habony-műveknél, nem Nagy Blanka, hiszen ő csak egy szerencsétlen kis proli Bayerék szemében.

Az igazi Soros-terv: a Soros-ellenes kampány születésének története – az eredeti riport magyarul

A magyar médiában egyedül az euronewson jelent meg teljes terjedelmében az a cikk, amelyben George Birnbaum, a már elhunyt Arthur Finkelstein üzlettársa először beszélt arról, hogyan dolgozták ki a Soros Györgyöt támadó kampányt a Fidesz számára. A kampánytanácsadó mindezt a svájci Das Magazinnak mondta el részletesen: miután a 2010-es választásokat követően a felmorzsolódott ellenzéket már nem volt értelme támadni, új célpontot kellett keresniük.

Blanka generációját célozzák Habonyék ebben a projektben, őket akarják arra kondicionálni, hogy jobb lesz nektek, ha nem lesztek Blankák, ha max a barátok közt és otthon puffogtok a rendszer ellen, de nem jártok tüntetésekre, nem nyitjátok ki nyilvánosan a szátokat, nem aktivistáskodtok itt-ott, mert akkor utánatok nyúlunk, jövünk rád iskolaigazgatóval és helyi Fidesszel, sőt ha kell lovagkeresztes megmondóemberrel,és a teljes propagandagépezettel.

Ugyanis Habonyék tudják, hogy Nagy Blanka esete kapcsán nagyon sok fejben átfutnak féltő gondolatok, elhangzanak óvó szavak barátoktól, szülőktől, tanároktól, munkatársaktól: „ugye nem akarsz úgy járni, mint ez a szegény Blanka lány, nem menj tüntetni, nehogy emiatt megbuktassanak az értettségin, maradj nyugton, jobb a békesség, nem kell az első sorban ott lenni”, és így tovább.

Tudják, hogy ez így működik, így működött a Kádár-rendszerben is, most meg megmérték, megtervezték és megcsinálják. Ezért januárban indult a balhé, és nem rögtön a decemberi beszéd után, és ezért van szükség egy áprilisi frissítésre is.

A független sajtó számottevő része és a megmondóemberek meg asszisztálnak hozzá, és így ez a habonyi üzenet hatékonyan eljut a pártunktól és kormányunkról szintén semmi jót sem gondoló családokba, politikailag most eszmélő fiatalokhoz, az ország azon feléhez, aki már nem olvas és néz propagandamédiát, de van véleménye és időnként kinyitná a száját.

Kinyitná, ha merné. De most már működik a féltő lebeszélés, így biztosan kevesebben fognak kiállni és elmondani. Röviden, Habonyék projekte sikeresen működik.

És nem, nem azt mondom, hogy nem kell Blanka mellett kiállni, és nem kell Bayertől Marsi Anikóig a támadásban résztvevőket elítélni, de lényegről is kellene beszélni. Arról, hogy miként manipulálnak ezek egy egész országot. Meg arról, hogy az ellenszer az, ha a féltő szavak és a manipuláció ellenére mások is kiállnak és elmondják, amit gondolnak. Ha sok Blanka lesz, akkor mindenkit már nem tudnak kiszerkeszteni és mindenkinek már nem tudnak utána nyúlni. Pont ettől tart a NER, ezért üzennek Blankán keresztül, csak nem kéne a félelem terjesztéséhez hasznos idiótaként segítséget nyújtani.

Gerner Péter

A cikk egy januári facebook poszt szerkesztett változata. 

Megosztás