szolgálati közlemény

Pályázat tényfeltáró újságíróknak a Visegrádi Négyek országaiban

Tényfeltáró újságíróknak hirdet pályázatot a lengyel oknyomozó központ, a Fundacja Reporterów. A maximum 1200 eurós támogatásra a visegrádi négyek országaiból várnak olyan jelentkezőket, akiknek egy adott téma felkutatásához, kinyomozásához anyagi támogatásra van szüksége.

Adj 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!

Előnyt élveznek a tényfeltáró jellegű témák és azok is, amelyek olyan kérdéseket kívánnak bemutatni az egy V4-országban vagy az egész régióban, amelyekkel eddig keveset foglalkozott a sajtó. Előnyt élveznek továbbá olyan újságíró-csapatok, amelyek a résztvevő országok (Lengyelország, Szlovákia, Csehország és Magyarország) közül legalább kettőben rendelkeznek tagokkal.

A pályázatra jelentkezhetnek főállásban dolgozó újságírók, szabadúszók és munkatapasztalattal rendelkező újságíró-hallgatók is.

A pályázat támogatója az Onet.pl. A részletes pályázati kiírás és jelentkezési lap angol nyelven itt érhető el. A jelentkezési határidő: 2019. április 20.

A Fundacja Reporterów egy varsói székhelyű non-profit szervezet, melynek egyik projektje a Vsquare.org weboldal. A Vsquare.org egy angol nyelvű portál, amely a visegrádi négyek térségéből publikál tényfeltáró cikkeket, interjúkat és háttérinformációkat. A Vsquare az amerikai szervezet, a National Endowment for Democracy támogatásával működik.

A Vsquare.org egyik alapító tagja az Átlátszó.

Kiemelt kép: rawpixel.com / Pexels

Megosztás