sajtószabadság

Szikszai Péter: 12 műsor szűnik meg a HírTV-n, a Célpontra is ráfér egy nagygenerál

Megkerestük a Hír Televízió új vezetőségét, mert kíváncsiak voltunk, hogy a hatalomátvétel után például a Célpont című oknyomozó műsor folytatódik-e. Szikszai Péter vezérigazgató-helyettes válaszolt. 

Szikszai azt a Magyar Időknek már elmondta, hogy összesen 12 műsort szüntettek meg, nekünk pedig azt is megküldte, melyekről van szó. A lista nem tartalmazza az összes műsort, mert ahogy Szikszai fogalmazott, „most mind nem jut eszembe.”

Íme a Szikszai által küldött lista:

  • Reggeli járat
  • Szamizdat
  • Egyenesben (sic!)
  • Szabadfogás
  • Peron
  • Tantusz
  • Privátszféra
  • Nem Gyenge (Teszári Nóra politikai műsora)

Teszári Nóra másik műsoráról, a Kép-regényről azt írta: „a Kép-regény c. műsoroknak mennek az ismétlései, kivétel a Sas Józsefről szóló rész, mert attól hidegrázást kapok.” A Riasztás pedig menni fog tovább, szerinte ugyanis „úgy néz ki, a stábból maradt két emberrel össze tudunk hozni heti 23 percet.”

Mi lesz a Célponttal?

A Célpont sorsa Szikszai szerint bizonytalan, egyelőre felfüggesztik a működését. Az alábbiakban teljes egészében idézzük a válaszát:

„Felfüggesztjük a működését  – a műsort egyébként én találtam ki 2005-ben, a G-nap után megszűnt, amikor a munkatársaim – engem követve – otthagyták a HírTV-t. Tarr Péter, akitől most megvált a csatorna, újraindította, tudom, hogy Ön is dolgozott benne, amivel egyébként nincs bajom, de a formátumot és a stílust nem sikerült megőrizniük, és bár volt néhány figyelemere méltó riportjuk, összességében egy anti-Mészáros Lőrinces heccműsort sikerült összehozni,  (de nyilván ez volt az elvárás), mi azért ennél viccesebben osztottuk a szocikat Gyurcsányék idején. Ráadásul kaptunk egy rakás díjat és emblematikus jobboldali műsor voltunk rajongótáborral, (közönségtalálkozónkkal) körbeturnéztuk a Kárpát-medencét, és sokan mondták, hogy a 2010-es fideszes kétharmadban volt némi szerepünk…. Amikor újraindították, azt elég erőltetettnek éreztem, kicsit mintha lagzis zenészekből akarták volna újjáalakítani a Beatlest, nem is nagyon volt tematizáló erejű a projekt. Szóval érti, nekem ez személyes ügy, és mivel az újraindítást einstandnak tartottam, ezért  – puskalövés nélkül – visszavettem a Célpontot (is) – amelynek amúgy a névadója is én vagyok – és most egy kicsit félretettem pihenni, ráfér egy nagygenerál, és utána még lehet vele valami. „

Fotó forrása: nepszava.hu

Megosztás