Egyéb

Átrendeződések Mészáros Lőrinc cégbirodalmában

Elképesztő céges kavarásba kezdett Mészáros Lőrinc, akiről épp csütörtökön jelent meg, hogy 280 milliárd forintos vagyonával immár az ország második leggazdagabb embere.

Heti Lőrincnek is lehetne nevezni a Cégközlöny 18. számát. Annyi változást jegyeztetett be Mészáros Lőrinc cégbirodalma.

Először is, még februárban Mészáros és felesége feles tulajdonnal megalapították a Talentis Agro Zrt.-t. Ez az új cég most beszállt olyan régi Mészáros-féle családi érdekeltségekbe, mint: Búzakalász 66 Felcsút Kft., Vivienvíz Kft., Vért Vadászati Kft.

A régebbi Talentis-cég, a Talentis Group Zrt. a Mészáros és Mészáros Kft.-t váltotta a Bau-Produkt 2002 Kft.-ben, amelyben tulajdonos maradt a székesfehérvári Jüllich-família érdekeltsége, illetve a szintér fehérvári Egyed András. A Talentis Group üzletrészét jelentős, 200 millió forintos FHB-s jelzálog terheli.

A Talentis Group leánya, a Talentis Consulting Zrt. pedig Mészárosék autós cégeiben, a Mészáros Autójavító Kft.-ben és a Mészáros M1 Autókereskedő Kft.-ben lett tulajdonos.

Ugyanez a közlöny tette közzé, hogy Mészáros fia, ifjabb Mészáros Lőrinc ügyvezető lett a Hidas-Vét Hidasháti Dolgozók Kft.-ben, ami közvetve a családi Búzakalász 66 Felcsúthoz tartozik. A családfő és felesége pedig beiratkozott a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. tagjegyzékébe. A Hungarikum viszi az állami cégek alkuszi megbízásait, s már 2016-ban is 1,5 milliárd forintos árbevételnek örülhettek.

Eközben csütörtökön megjelent a Napi szokásos gazdagemberlistájának idei száma. A kiadvány szerint Mészáros példátlan mértékű vagyongyarapodással immár az ország második legvagyonosabb embere Csányi Sándor bankár után. Mészáros aktuális vagyona 280 milliárd forintot kóstál, a tavaly mért javaknál 160 millió forinttal többet.

Mi még a tavalyi szerény 120 milliárd alapján számoltuk ki, hogy Mészáros gazdagabb, mint a két világháború közötti arisztokraták és iparbankárok voltak. S az Index is a tavalyi adatokkal kalkulált, amikor azt írta: ha tartja az ütemet, Felcsút leköszönt polgármestere 2024-re a világ leggazdagabb embere lehet.

Megosztás