Egyéb

Az Átlátszó nem ijed meg az újabb kétharmadtól, de te is kellesz a folytatáshoz!

 

A Fidesz ismét kétharmadot szerzett a választáson. Működött a gyűlöletkeltő propaganda, amelyet a mi adóforintjainkból terjesztettek óriásplakátokon és a médiában egyaránt. Működött a központosított pártsajtó, amely megállás nélkül terjesztette a hazugságokat.

Ma reggel bejelentették a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió megszűnését is. Az elmúlt években bezárt a Népszabadság és a korrekt tájékoztatásra kíváncsiak számára elveszett az origo.hu, a vs.hu, a Figyelő, a TV2, a teljes vidéki sajtó és rádióadók sokasága is. A közmédia szovjet típusú propagandagépezetté vált.

Egyre szűkebb a tér a független újságírás számára, és az Orbán-kormány minden bizonnyal továbbra is azon fog dolgozni, hogy még ennél is kevesebb újságíró dolgozhasson azon, hogy feltárja a kormány korrupciós ügyeit.

Hiszen nem az a legnagyobb bajuk a független újságokkal, hogy más a véleményük, mint a Fidesznek. Hanem az, hogy megírják: Mészáros Lőrinc és Tiborcz István is a magyarok adóforintjaiból gazdagodik. Hogy Semjén Zsolt uniós támogatásokért cserébe vadászhat háziállatokra, és hogy olyan miniszterek birtokai körül nőnek ki kacsalábon forgó kastélyok a földből, akik vagyonnyilatkozataik alapján ezt nem engedhetnék meg maguknak.

Éppen ezért mi az Átlátszónál nem hátrálunk meg, hanem folytatjuk. Továbbra is ki fogjuk deríteni, ki mennyit lop el az uniós pályázatokból, hogyan vette át a hatalmat a Fidesz-világ a dohánykereskedelemben, hogy hogyan sötétítette el a vidéket Tiborcz István, miközben ezért eurómilliókat kapott.

Bár a kormányzati propagandagépezet „Soros-NGO”-ként támadja az Átlátszót, a valóságban az éves költségvetésünk több mint felét évek óta az olvasóink fedezik, mikroadományok („előfizetések”) és SZJA 1% felajánlások formájában. A tavalyi évben a Soros-ellenes hecckampány ellenére is növelni tudtuk az SZJA 1 százalékot felajánlók számát.

A tartalmaink ingyen elérhetőek és szabadon felhasználhatóak, de az Átlátszó csak rád számíthat. Arra, hogy magadénak érzed a kezdeményezésünket, hogy fontosnak tartod, amit csinálunk, és mindezt ki is fejezed azzal, hogy lájkolsz bennünket, megosztod a cikkeinket – és ha lehetőséged van rá, egyszeri adománnyal vagy havi előfizetéssel is támogatod a munkánkat. Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Kattints ide, ha előfizetnél!

 

Évente mintegy 10 milliárd forintról nem rendelkeznek az adózók. Ne hagyd bent az 1 százalékot, inkább add oda az Átlátszónet Alapítványnak, és mi kiderítjük, hogy mire költi a többi 99 százalékot az állam. A függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás, aminek erős pillére az 1%-ok felajánlása. Kérjük, hogy idén se feledkezz meg róla. Egy percedbe kerül, nekünk pedig egy újabb évnyi segítség a munkánkban.

Kattints ide az SZJA 1% felajánlásához!

 

Kovács Zoltán kormányszóvivő vasárnap este már a választások eredményének közzététele előtt azzal fenyegetőzött a médiában, hogy az új kormány majd fellép „a politikába beleavatkozó szervezetek” ellen.

Az új Orbán-kormány pedig már akár májusban elfogadhatja a Stop Soros törvénycsomagot, amellyel megbélyegeznék és ellhetetlenítenék a „külföldi” intézményi támogatásban részesülő civil szervezeteket. Ha ez így lesz, már tényleg senki másra nem számíthatuk, mint az olvasóinkra, rajtatok múlik a folytatás.

Megosztás