Egyéb

Garancsi cége dolgozik Orbánék arab barátjának rózsadombi építkezésén?

 

Garancsi István cégének autóját fotózta le olvasónk Orbánék kedvenc arab befektetője, a Mellow-Mood-os Hamdan Sameer Mahmoud rózsadombi építkezése átellenében. A beruházást vizsgálja a kormányhivatal, mivel a II. kerületi polgármesteri hivatal szerint bejelentés nélküli munkák folynak.

Amikor először hírt adtunk a rózsadombi Verecke út különös építkezéséről, jeleztük: forrásaink szerint  az egyik neves, kormány-közeli építési beruházó cég autóját is látni a munkákon:

Bejelentés nélkül építkezik a Rózsadombon Orbánék kedvenc arab befektetője

Ennek azonban ott-jártunkkor nem volt nyoma, ezért első posztunkban nem neveztük meg a hírbe hozott céget. Most ugyanakkor olvasónk küldött egy friss képet, amelyen ismét Garancsi István érdekeltsége, a Market Építő Zrt. logójával felmatricázott furgon parkol az építkezéssel átellenben.

Mivel az eredeti információ is a Market szerepéről szólt, rákérdeztünk a cégnél, valóban dolgoznak-e a Verecke úti beruházáson vagy csak véletlenségből járt arra járművük, de egyelőre nem kaptunk választ.

A Market egyébként újabban nem csak közmegbízásokon, hanem magán-beruházásokon is szorgoskodik, például a szintén Garancsi-érdekeltségű, Kopaszi-gáti Budaparkon és más lakóparkoknál is. Családi vagy társasházak bővítése azonban nem szerepel a honlapjukon feltüntetett referenciáik között.

A Verecke úti építkezéssel kapcsolatban Budapest Főváros Kormányhivatala jelenleg is építésfelügyeleti ellenőrzés folytat – tájékoztatta az Átlátszót a hivatal sajtófőnöke, aki a folyamatban lévő ügyről nem kívánt részleteket elárulni. Korábban írtuk: a bejelentést a II. kerületi polgármesteri hivatal épített környezetért felelős munkatársai tették, miután helyszíni szemléjükön azt észlelték, hogy az ingatlanon bejelentés nélküli munkák folynak.

A környékbeli lakók is békétlenkednek, akkorára nőtt az utóbbi időben az eredeti lakóház. Munkatársunk tapasztalata szerint csaknem „kifolyik” az utcára, oldalkert még mutatóban sem nagyon maradt.

 

verecke1

 

Az 1142 négyzetméteres telek, rajta az épülettel tavaly április közepe óta Hamdan Sameer Mahmoudé, azelőtt pedig négy éven keresztül a liechtensteini Verecke Aktiengesellschaft-é volt. A jordán Hamdan Sameer Mahmoud a budapesti szállodaüzemltető-ingatlanos Mellow Mood cégcsoport társtulajdonosa.

Hamdan Sameer Mahmoud és cégtársa, Awad Zuhair Fathi a kezesei vállalkozásuk révén a milliárdos állami hitellel megtolt Párizsi Udvar beruházásnak, és működtetik egyebek mellett a Buddha-bar Hotelt a Ferenciek terén. Ennek a megnyitóján parádézott Orbán Viktor miniszterelnök és Zaid Naffa jordán konzul is.

Kapcsolódó cikkeink

A jó bevándorlók: arab, török és ázsiai üzletemberek az Orbán-család körül

Házipénztárként használják az Eximbankot kormányközeli üzletemberek

Kártérítésért perli Kőszeg Ferenc a Párizsi Udvar ingatlanberuházóit

Balatonparti apartmanokat vásárolt a miniszterelnök kedvenc konzulja, Zaid Naffa

Rádi Antónia

Megosztás