Egyéb

A Belvárosban terjeszkedik Rogán Cecília cégének szállásadója

 

Rogán Cecília cégének székhelyében érdekelt, s az Orbán-rezsim kedvenc arab ingatlanosaival üzletel Váradi Ernő. Régi motoros a bizniszvilágban, most a Belvárosban nyit új ingatlanos vállalkozást.

Befektetéseket, elsősorban ingatlanügyeket intéz európai érdeklődőknek az Egyesült Arab Emirátusokban, illetve fordítva: emirátus-belieknek Közép- és Kelet-Európában a Hillaris nevű dubai cég. A vállalkozás honlapján igazgatóként Váradi Ernőt mutatják be, mint a térség szakértőjét, aki 1998 óta tevékenykedik Dubaiban.

Váradi Magyarországon számos vállalkozásban ingatlanozik együtt a kurzusberuházásokban érdekelt Mellow-Mood-csoport tulajdonosaival, Hamdan Sameer Mahmoud-dal és cégtársával, Awad Zuhair Fathival. A két jordán üzletember a kezesei vállalkozásuk révén a milliárdos állami hitellel megtolt Párizsi Udvar beruházásnak, és működtetik egyebek mellett a Buddha-bar Hotelt a Ferenciek terén.

Váradiról pedig a Direkt36 írta meg, hogy hozzá kötődik az az elegáns irodaház a Nap-hegyen, ahová Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata cége, a Nakama & Partners költöztette a székhelyét. Váradi partnerei, a Mellow-Mood-osok előszeretettel üzleteltek az V. kerülettel Rogán polgármestersége idején is.

Maga Váradi is ide költözteti új ingatlanos cégét: a frissen bejegyzett Theaterplatz Zrt. a Vörösmarty téren működik majd, egyedüli részvényese Váradi. A cégnév, akár csak Váradi egy másik vállalkozásáé (Theatrom Piatcza) a Vörösmarty tér elnevezései voltak az 1800-as években – vagyis az üzletember is erősen kötődik Budapest szívéhez.

A dubai ingatlanos befektető régi üzleti motoros. Számos ágazatban kipróbálta magát, ha nem is mindig koronázta jelentős siker a tevékenységét. Felszámolással szűnt meg a szintén a jordánokkal vitt szállodás cége, az Anna 2006 Zrt., kimúlt a Cooptourist retró utazásszervező, nehéz napok jártak a Betonútépítőre, kivonult a tőzsdéről és nevet is váltott az egykori győri lenszövő, a Pannon-Flax – ezek mind Váradihoz kötődtek az elmúlt években. A gazdasági szaksajtó is visszatérőként jellemezte az ismét Budapesten bizniszelő Váradit.

Kapcsolódó cikkek:

Bejelentés nélkül építkezik a Rózsadombon Orbánék kedvenc arab befektetője

A jó bevándorlók: arab, török és ázsiai üzletemberek az Orbán-család körül

Házipénztárként használják az Eximbankot kormányközeli üzletemberek

Kártérítésért perli Kőszeg Ferenc a Párizsi Udvar ingatlanberuházóit

Balatonparti apartmanokat vásárolt a miniszterelnök kedvenc konzulja, Zaid Naffa

Rádi Antónia

Megosztás