Egyéb

Gépjárművek karbantartására és javítására is elkölt a rendőrség több százmillió forintot a Porsche Lízingnél

Korábban a Porsche nyerte a rendőrségi gépjárművek vásárlásra kiírt beszerzést, most a gépkocsik javításáról és vizsgáztatásáról szóló tendert is a cég vitte el.

Mintegy nettó 761 millió forintért a Porsche Lízing és Szolgáltató Kft. és a Pappas Auto Magyarország Kft. végezheti el az Országos Rendőr-főkapitányság gépjárműveinek karbantartását, javítását és műszaki vizsgáztatását – derült ki az uniós közbeszerzési értesítő legfrissebb számából.

Ezen belül is a Skoda és a Volkswagen gépjárművekkel való teendőket – 1255 darabos keretmennyiségre – a Porsche Lízing végezheti el nettó 704 millióért, míg a Mercedes típusú járművek javítását és műszaki vizsgáztatását 57 millió forint értékben – 164 darabos keretmennyiségre – a Pappas Auto Magyarország nyerte el. A cégekkel a szerződéseket idén október 30-án kötötték meg.

A kiírás Opel autókra is vonatkozott, de arra nem írták alá a szerződést, mivel az ajánlattevők érvénytelen ajánlatot nyújtottak be.

A Porsche tarolt azon a sokmilliárdos tenderen is, amelyet legutóbb rendőrségi járművek vásárlására írt ki a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság.

Korábbi cikkeink

Áder János hivatala négy felső-közép kategóriás autóra mintegy 36 millió forintot költ a Porschénál

45 milliárd forintért vesznek új járműveket a rendőrségnek uniós pénzből

Most 167 millió forint értékű tendert nyert a Porsche Hungaria egyedüli ajánlattevőként

A Porsche újabb tenderen nyert, most a KEF autóinak javítását végezheti

A kéményseprők új autóit is a Porsche Hungáriától vásároltuk

Kisbuszt és Skodákat vett a Legfőbb Ügyészség 94 millióért

Csikász Brigitta

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás