Egyéb

Krskó Tibor a filmes bizniszbe tart

 

Filmes céget alapított az eddig leginkább a reklámpiacon nyomuló HGY Invest Kft., amely a Rogán Antal köreibe sorolt Csetényi Csaba régi üzlettársa, Krskó Tibor érdekeltsége, de erősen kötődik a feltörekvő reklám- és médiapiaci oligarchához, Tombor Andráshoz is.

<

 

Film-, videó- és televízióműsor-gyártás lesz a fő tevékenysége a frissen bejegyzett HGC Filmproductions Kft.-nek. Az új kft-t Pesti Ákos Benedek filmes szakember vezeti, az egyedüli tulajdonosa pedig a HGY Invest Kft. Ez a cég Krskó Tiboré, aki évtizedek óta együtt mozog az üzleti élet számos szegmensében Rogán Antal propagandaminiszter közpénzekkel szépen kistafírozott szomszédjával, Csetényi Csabával – igaz, a papírforma szerint pár éve szétválasztották céges érdekeltségeiket.

A HGY Invest már eddig is alaposan megmártózott a reklámbizniszben. Övé például a kvótakampányon hizlalt, tavaly 1,4 milliárdos forgalom mellett 367 milliós profitot elért a KOD Média Kft. A KOD Média a Tombor András volt miniszterelnökségi főtanácsadó, a Mandiner véleményportál új tulajdonosa érdekeltségével, a Media Services Company Kft.-vel közösen értékesít közszolgálati és regionális rádiós hirdetéseket.

Szintén Tombor Atmediájával hozott létre rádiós sales house-t a HGY, amelyről a Napi.hu írta nemrég, hogy egy másik leányvállalat révén rástartolnak a vidéki rádiós frekvenciákra is. Tatabánya, Székesfehérvár és Szolnok vételkörzetére kiírt frekvenciákon indulnak majd például a tervek szerint.

Az elemzés szerint a frekvenciavadászat ellentéteket szülhet a mindeddig egy politikai csapatban játszó Vajna-Habony-kör tagjai között: a vidéki rádiózásban szintén nyomul a filmes kormánybiztos is, a Csetényi-Krskó duót pedig egyértelműen Habony-oldalra sorolja a fideszes kremlinológia. Ebből az ellentétből egyelőre azonban kevés érződik. Mindkét érintett csapattal prosperáló kapcsolatot ápol például Tombor Atmediája, amely elsősorban a Vajna-féle TV2-nek dolgozik, s amely rekorderedményekkel zárta a tavalyi üzeti évet.

Kapcsolódó cikkeink

Nem pihen a kormányközeli médiaúthenger: itt a Krskó & Tombor sales house

Csetényi üzlettársa kaszált a kvótakampány rádióreklámjaival

Kormánypárti médiafoglalás for dummies: így teszi tönkre a magyar sajtót a Fidesz

Uniós és magyar közpénzek a kormánypárti médiafoglalás szolgálatában 2014-2016

Egy évig titkolta a Budapest2024 Zrt., hogy Csetényi Csaba cégével szerződött

Csetényi Csaba 700 millió forint osztalékot vett ki a cégeiből

Rádi Antónia

Frissítés (2017. június 22.) A HG Media az alábbiakat reagálta cikkünkre:

„Krskó Tibor már több évtizede jelen van a magyar filmiparban, így új cégalapítása nem egy új területre történő terjeszkedés, hanem a korábbi tevékenység szerves folytatása. Nyilvános adatbázisokból hozzáférhető, hogy Krskó Tibor több film producereként tevékenykedett, amelyek közül a leghíresebb a Sorstalanság című produkció volt, de társproducere volt a Szabadság, szerelem című filmnek vagy a sokszoros díjnyertes Ópiumnak is.

Ezeken túlmenően a filmszakma számára közismert, hogy Krskó Tibor számos produkció fejlesztésében vett részt az elmúlt évtizedben. Tehát megállapítható a tények alapján, hogy Krskó Tibor filmes tevékenysége nem következménye, nem eredménye az elmúlt időszak marketingkommunikációs és médiapiaci tevékenységének, hanem egy korábban már megkezdett tevékenységi forma folytatása.

Továbbá, szeretnénk tisztázni a rádiós együttműködéseinket is, melyet a cikk kissé összemos, összekever: egyetlen cégünk közös az Atmediával, s ez az egy cégünk végzi a rádiós felületek értékesítését, neve Rádio Sales House Kft.”

Megosztás