Egyéb

Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége egy év alatt megháromszorozta bevételeit

 

A felcsúti polgármester gyerekeinek tulajdonában lévő Fejér-B.Á.L. Zrt. 2016-os árbevétele 3,2 milliárd forint lett, ami 273,5 %-os növekedés a 2015-ös 1,1 milliárdhoz képest.

Mészáros Ágnes, Mészáros Beatrix és ifj. Mészáros Lőrinc 2015 júniusában alapította meg a Fejér-BÁ.L. Zrt.-t. A cég már abban az évben nettó 1,1 milliárd forint árbevételt, és 65,3 millió forint adózott eredményt ért el, ami hat hónap alatt nagyon szép teljesítmény.

A Fejér-BÁ.L. Zrt. 2017. április végén közzétette 2016-os mérlegét, amelyben további csodálatos sikerek láthatók.

A cég 2016-os nettó árbevétele 3,2 milliárd forint lett, ami közel háromszorosa az előző évinek. A 2016-os adózott eredmény 319 millió forint, ez 4,8-szorosa a 2015-ösnek. Osztalékot nem vettek fel a részvényesek.

fejerbalarbevetel

Részlet a Fejér-B.Á.L. Zrt. 2016-os beszámolójából.

A beszámolóból kiderül az is, hogy a Fejér-BÁ.L. Zrt.-nek 2016-ban 118 fő fizikai munkát, és 28 szellemi munkát végző alkalmazottja volt. A fizikai munkát végzők havi átlagbére bruttó 225 ezer forint, a szellemi munkát végzőké bruttó 383 ezer forint volt.

A cég honlapján az olvasható, hogy „Jellemzően pályázati kiírásokhoz kapcsolódóan nyeri el munkáit, melyek építési, vagy rekonstrukciós munkák. Nagyobb pályázatok esetén más cégekkel konzorciumot alkotva tud versenyképesen fellépni.”

A Közbeszerzési Értesítő szerint a Fejér-B.Á.L. Zrt. 2016-ban két nagy állami tendert nyert el: a WHB-val közösen Dunakeszin iskolát építenek 2,94 milliárd forintért, és 2,8 milliárdért újítják fel a Nemzeti Lovardát a Kerepesi úton. Az összesen közel 6 milliárdos munkákból könnyen összejöhetett a 3,2 milliárd forint nettó árbevétel.

A 2015-ös 1,1 milliárd forintos árbevételhez is hozzájárultak a közpénzes megbízások: a Szombathelyi Püspöki Palota helyreállítása a WHB-val közösen 828 millióért, és a bicskei tanuszoda korszerűsítése 137,5 millióért.

A Fejér-B.Á.L. Zrt. honlapján ezek a munkák nem szerepelnek, viszont kiderül onnan, hogy Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége építette a felcsúti Puskás Akadémia kazánházát és vasúti épületét, valamint az alcsúti kalandparkot az apjuk tulajdonában lévő Mészáros és Mészáros Kft. megbízásából, továbbá az apjuk öccsének, Mészáros Jánosnak tulajdonában lévő Agro-Felcsút Kft. telephelyét. Ezenkívül a Fejér-B.Á.L. Zrt. bővítette a felcsúti polgármester tulajdonában lévő Vivienvíz Kft. szárligeti palackozó üzemét.

Erdélyi Katalin

A céginformációt az Opten szolgáltatta.

 

Megosztás