adatigénylés

Veszteséges cég fogja üzemeltetni a városligeti pavilonokat

 

A WO Europe Kft. havi nettó 875 ezer forint bérleti díjat fizet a Városliget Zrt.-nek, ami egy hónap alatt válaszolta meg az Átlátszó adatigénylését.

Március 28-án számoltunk be arról, hogy a Városliget Zrt. által építtetett pavilonok 62,6 millió forinttal drágultak a kivitelezés végén az üzemeltető igényei miatt, „a későbbi, magas színvonalú működtetés érdekében”.

Két nappal korábban emailben kérdeztük meg a Városliget Zrt.-től, hogy ki és milyen feltételekkel, mekkora bérleti díj fejében fogja működtetni a Pavilonkertet. Az állami cég az Átlátszó egyszerű sajtómegkeresését közadatigénylésként értelmezte, és március 27-én azt ígérte, hogy 15 napon belül fog rá válaszolni. A tizenötödik napon, április 10-én azt közölte az Átlátszóval a Városliget Zrt., hogy az adatigénylést az Infotörvény 29. § (2) bekezdése alapján 15 nappal, 2017. április 25-ig meghosszabbítják.

2011. évi CXII. törvény 29. § (2)

Ha az adatigénylés jelentős terjedelmű, illetve nagyszámú adatra vonatkozik, vagy az adatigénylés teljesítése a közfeladatot ellátó szerv alaptevékenységének ellátásához szükséges munkaerőforrás aránytalan mértékű igénybevételével jár, az (1) bekezdésben meghatározott határidő egy alkalommal 15 nappal meghosszabbítható. Erről az igénylőt az igény beérkezését követő 15 napon belül tájékoztatni kell.

Április 25-én kora este, az Átlátszó délutáni érdeklődő levelére válaszul végre megküldte a kért adatokat a Városliget Zrt., amelynek ehhez 1 hónapra volt szüksége.

Az üzemeltető cég: WO EUROPE Kft.
A szerződéskötés dátuma: 2016. december 22.
A bérleti szerződés határozott időre jött létre, amely 2019. augusztus 19-ig tart, a bérleti díj pedig 875.000,- Ft + Áfa / hó.

A WO Europe Kft.-t 2013 januárjában jegyezte be BOMNIVEST Kft. néven az ügyvezető és tulajdonos, Bagyinszki Gábor. A gyulai lakcímű férfi 2014-től szlovák cégén, az ALILI s.r.o.-n keresztül birtokolta a WO Europe Kft.-t, melynek 2016 májusa óta már újra közvetlen tulajdonosa.

A nyilvánosan elérhető mérlegadatok szerint a WO Europe 2013-ban 0 forint, 2014-ben 980 ezer forint, 2015-ben ismét 0 forint árbevételt ér el, és ennek megfelelően mindhárom évet veszteségesen zárta.

A cég fő tevékenységi köre eredetileg saját tulajdonú és bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése volt, 2014 óta azonban már textil, ruházat, lábbeli, és bőráru ügynöki nagykereskedelme a fő profilja. 2016 májusában bekerült a vállalkozás tevékenységi körei közé a játékgyártás, divattervezés, és mindenféle (ékszer, pékáru, ital, újság, sportszer, ruházat stb.) kiskereskedelem. 2017 januárjában, a Városliget Zrt.-vel kötött szerződés után bekerült a cég portfóliójába az élelmiszer-kiskereskedelem, az éttermi és mozgó vendéglátás, valamint a rendezvényi étkeztetés is.

Bagyinszki Gábor a WO Europe Kft. mellett több más cégben is érdekelt tulajdonosként és/vagy ügyvezetőként. Egyik vállalkozása a WIN-ONLINE Hungary Kommunikációs Kft., amelynek referenciái között szerepel két szerencsejátékos oldal, a PokerStars és az Unibet online promóciója is. A WIN-ONLINE a WO Europe-pal ellentétben sikeres cég: 2015-ben 1 milliárd forint nettó árbevételt ér el, és 12,8 millió forint adózott eredménnyel zárta az évet.

Bagyinszki vezérigazgatója a Win Invest Holding Zrt.-nek, amelynek a offshore-paradicsomnak számító St. Vincent és Grenadine-szigetekre bejegyzett Avantador Holding Ltd. a tulajdonosa.

Erdélyi Katalin

A cégadatokat az Opten szolgáltatta.

Megosztás