Egyéb

Adatújságírót keres az Átlátszó

 

Erős angol nyelvi és informatikai képességekkel rendelkező újságírót keresünk legkésőbb 2017. szeptemberi belépéssel az oknyomozó portál szerkesztőségébe.

Az új kolléga feladata nemzetközi tényfeltáró újságíró hálózatokban való aktív részvétel és crossborder együttműködések kialakítása, az átlátszós cikkek támogatása adatújságírási technikákkal (Excel, Infogram, Tableau, Carto, Import.io, MySQL, SVG, D3), továbbá saját oknyomozó cikkek és blogposztok írása. Jó angoltudás, nemzetközi projektekben való részvételi hajlandóság és utazási hajlandóság fontos feltétel, bármilyen CMS rendszer (elsősorban WordPress), képszerkesztő program (Photoshop), videószerkesztő szoftverek ismerete előny a jelentkezésnél. Az ideális jelölt képes az önálló tanulásra és munkára, motivált és fejlődni szeretne, van érzéke a közösségi médiához, és közel áll hozzá az Átlátszó szellemisége.

Jelentkezés szakmai önéletrajzzal, referenciamunkák, szakmai elképzelések és bérigény feltüntetésével az [email protected] email címen.

Megosztás