Egyéb

Újabb céget vett a nevére Csík Zoltántól a felcsúti polgármester

 

A cégadatbázis szerint a Mészáros és Mészáros Kft. 2017. január végén vásárolta meg a Wellnesshotel Építő Kft.-t, melynek egyetlen tevékenységi köre az út-és autópálya-építés. A vállalkozás már eddig sem állt távol Mészárostól, a Wellnesshotel Kft. tulajdonosa 2015 ősze óta ugyanis a felcsúti polgármester intézőjének tartott Csík Zoltán volt.

A vagyongyarapodásban a Facebook-tulajdonos Mark Zuckerberget is leköröző Mészáros Lőrinc üzleti tevékenysége 2017-ben is szárnyal. Csak az elmúlt egy hónap sikerei: 20 százalékos tulajdonrészt szerzett a Hunguest hotelláncot birtokló Konzum Nyrt.-ben, 16,9 százalékos részesedést vett a Mediaworks kiadót tulajdonló Opimus Group Nyrt.-ben, vásárolt egy ötcsillagos szállodát Tokaj-Hegyalján, tokaji borászatokat vett, új szállodacéget alapított.

De ez még mindig nem a teljes lista, a felcsúti polgármester Budaörsön is megjelent.

A cégadatbázis szerint a Mészáros és Mészáros Kft. 2017. január végén vásárolta meg a Wellnesshotel Építő Kft.-t, melynek egyetlen tevékenységi köre az út-és autópálya-építés. A vállalkozás már eddig sem állt távol Mészárostól, a Wellnesshotel Kft. tulajdonosa 2015 ősze óta ugyanis a felcsúti polgármester intézőjének tartott Csík Zoltán volt.

2016 márciusában tudósítottunk arról, hogy Csík Zoltán egy másik cége, a Kovik 2008 Kft. megszerzett egy több mint két hektáros budaörsi ingatlant. Akkor az a szóbeszéd járta a helyiek között, hogy az állam menekültszállót nyitna a területen, de lapunk megkeresésére a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal ezt határozottan cáfolta. Csík Zoltán pedig visszavonta az ingatlannal kapcsolatos nyilatkozatát, de azt kihangsúlyozta, hogy „Mészáros úrnak a budaörsi ingatlanhoz semmi köze”.

A HVG ugyancsak már tavaly beszámolt róla, hogy a budaörsi önkormányzat 2015 őszén változtatási tilalmat rendelt el a régi kenyérgyár területére, Csík pedig nem sokkal később megszerezte az oda bejegyzett Scentrum Kft.-t, és azon keresztül a szintén a Komáromi u. 16. sz. alatt székelő Wellnesshotel Építő Kft.-t is.

A 444 szintén tavaly írta meg, hogy a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Aranykorona Zrt. ingóeszközei nyújtanak fedezetet egy olyan (ismeretlen összegű) hitelre, amelyet az akkor már Csík Zoltán kezében lévő Wellnesshotel Kft. vett fel az OTP-től.

2017 januárjában megtörtént a kapcsolat nyílt felvállalása, a felcsúti polgármester átvette Csíktól a céget, de egyelőre rejtély, hogy mi a célja vele. A Wellnesshotel Építő Kft.-nek ugyanis az elmúlt öt évben egy forint árbevétele sem volt, vagyis nem végzett semmilyen tevékenységet. A vállalkozás 2015-ös beszámolója szerint munkavállalója nincs, saját tőkéje 363 millió forint, és 181,5 millió forint tartozása van Csík Zoltán felé, a 2016-os évről azonban még nincsenek nyilvánosan elérhető adatok.

Az mindenestre biztos, hogy nem lehet könnyű átlátni egy ilyen hatalmas birodalmat, maga Mészáros Lőrinc sem mondott konkrét számot a HVG.hu kérdésére, miszerint tudja-e, hogy hány cége van. A felcsúti polgármester csak annyit válaszolt, hogy „Természetesen, ezt vezetik az embereim.”

 

kapcsolati ábra: Céginfó.hu

kapcsolati ábra: Céginfó.hu

 

Csík Zoltán egykor a BRFK gyilkossági nyomozójaként Doszpot Péter sztárrendőrrel dolgozott együtt, az utóbbi években pedig Mészáros Lőrinccel üzletel. A felcsúti polgármester intézőjének is nevezik, mert ahol felbukkan, ott többnyire nemsokára megjelenik Mészáros is. 2014-ben lett igazgatósági tagja a Mészáros-féle Aranykorona Zrt.-nek, azóta pedig előfutárként működik.

2014 decemberében lett igazgatósági tagja a közbeszerzéseket zsinórban nyerő Magyar Építő Zrt.-nek, amit alig fél évvel később megvett a felcsúti polgármester üzlettársának, Szíjj Lászlónak tulajdonában lévő Körösaszfalt. Csík már jóval a nemzet gázszerelőjének tulajdonszerzése előtt feltűnt az Opimus-portfolió egyik cégének igazgatóságában is, és Event-Immo nevű cége vette át az üzemeltetését a balatonalmádi Ramada Hotelnek, melyet aztán Mészáros Lőrinc vásárolt meg.

 

 

Az Event-Immo egy ideje az egerszalóki Saliris Resort Hotel és a mátraházi Lifestyle Hotel Mátra üzemeltetését is végzi, így könnyen lehet, hogy hamarosan azok is Felcsút urának kezébe kerülnek. Csík és Mészáros jó kapcsolatára bizonyíték, hogy az exrendőr jelenleg is több Mészáros-érdekeltségben tisztségviselő, például az Echo TV-nek is igazgatósági tagja a megvásárlás pillanata óta.

Erdélyi Katalin

A céginformációt az Opten és a Céginfó szolgáltatta.

Megosztás