Egyéb

Elbukott a Valton-Sec Kft. egy mintegy 280 millió forintos közbeszerzést

 

Míg a Nap TV egykori székházának, a vizes-vb irodaépületének az őrzését mintegy 60 millió forintért elnyerte a Valton-Sec Kft., addig a Honvédelmi Minisztérium (HM) 279,5 milliós tenderét bebukta, mivel üzlettársaival érvénytelen ajánlatot nyújtott be.

Mindez a Közbeszerzési Értesítő legújabb számából derül ki. A HM Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal számára szeretettek volna az idei év végéig megvalósuló, „1432/2014. (VII. 31.) kormány határozatban megjelölt nemzeti és kiemelt rendezvényeihez kapcsolódó technikai, logisztikai, biztonsági tervezési és kivitelezési szolgáltatásokat” megrendelni.

Minderre nettó 279,5 forint lett volna, azzal együtt, hogy „a keretösszeg teljes kitöltésére ajánlatkérő nem vállal felelősséget.”

A közbeszerzés elnyeréséért a Valton-Sec Kft. az Event Stuff Rendezvényszervező Kft.-vel és a GEM Rendezvénytechnikai Kft.-vel együtt indult el. A tender azonban eredménytelen lett, mert a vállalkozások érvénytelen ajánlatot adtak be.

A Valton-Secnek azonban, mint a Fidesz egyik kedvenc biztonsági cégének valószínűleg nincs miért aggódnia. A Valton-Sec Kft. éves nettó árbevétele 2010-ben alig haladta meg a 600 millió forintot, 2015-ben viszont már 1,7 milliárd forint feletti eredménnyel zárt.

Korábbi cikkeink a Valton-Sec-ről

Jól szerepel a Valton-Sec Kft. a KEF és a HM közbeszerzésein

Irodabútorokból fizetnék ki a Quaestor hitelezőit

Mélyen a piaci ár alatt bérli egy Fidesz-közeli cégcsoport a XI. kerület legjobb vendéglátóhelyeit

A Valton Security 60 millió forintért őrizheti a vizes-vb irodaépületét

Előző, a vizes-vb irodaépület őrzésének elnyeréséről szóló cikkünkben, megemlítettük, hogy a céghíreknél azonban jóval nagyobbat robbant az, hogy amikor a Rogán család helikopterrel ment Szabó Zsófi műsorvezető lagzijába, akkor a repülés után a Valton-Master Car által bérbe adott autóval robogtak tovább.

Mint a Népszabadság megírta, a cég 2013-ig „formálisan” a Valton Security luxusautók bérbeadására szakosodott leányvállalata volt, ezután kiváltak a Valtonból, de a „név és az együttműködés megmaradt”.

Csikász Brigitta

Megosztás