Egyéb

Mintegy 660 millió forintot költ a HM jármű-átalakításokra és felújításra

 

A Honvédelmi Minisztérium (HM) cége, a HM CURRUS Gödöllői Harcjárműtechnikai Zrt. vitte el a munka nagy részét a HM Védelemgazdasági Hivatal jármű-átalakítási és felújítási szolgáltatásokra kiírt tenderén.

„A Magyar Honvédség katasztrófavédelemmel összefüggő beavatkozási képességének fejlesztése – technikai eszközök felújítása – KEHOP 1.6.0.” elnevezésű közbeszerzés két részből állt – derült ki az EU-s Közbeszerzési Értesítő legfrissebb számából

Az első részt, amely 8 készlet PTSZ-M közepes lánctalpas úszó gépkocsi felújításáról szólt, a HM CURRUS Gödöllői Harcjárműtechnikai Zrt. nyerte el, mégpedig az eredetileg becsült 201,5 millió forint helyett 576 millióért.

A második részajánlati körben 3 készlet üzemanyag szállító/töltő gépjármű felújítását, átépítését elvégző céget keresett a HM. Ennek a munka megszerzéséért két vállalkozás is sikerrel indult. A HM CURRUS Gödöllői Harcjárműtechnikai Zrt. mellett nyertes ajánlattevő lett a Schwarzmüller Járműjavító és Kereskedelmi Kft.

A cégek ráadásul jobban jártak a vártnál, ugyanis ezt a tenderrészt 59 millió forint értékűre tették, ám a végleges összérték 81 millió forint lett.

Így a tender összességében 657 millió forintra jött ki.

Csikász Brigitta

Megosztás