Egyéb

Jófogáson keres új gazdát a Fidesz-stróman cége

 

Ingyenes hirdetési oldalon, a névérték ötödéért keres új tulajdonost a KBG Menedzser Consulting Kft. Ez a cég nyert volna 212 millió forintot napelem-parkra, ha a botrányok miatt nem függesztik fel a 2013-as tendert. Tulajdonosa, Pap Kornél sok mindenkihez kötődik, akit mostanában oligarchaként tisztelhetünk.

 

800x500_
Adj SZJA 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!
18516641-1-42

 

Kaya Ibrahim a múlt embere. Megunt, veszteséges, semmirevaló vállalkozásának apróhirdetésben keres új tulajdonost a 21. század üzletembere. „Megbízható adózó eladó” – ezt érdemes tudni a reklám szerint a KBG Menedzser Consultingról, amelyet 100 ezer forintért, a félmilliárd forintos jegyzett tőke ötödéért kínál egy könyvelőcég.

A hirdetés feladójától, illetve a KBG cégbíróságon megadott email-címén is érdeklődtünk, hogy az ajánlat létező-e, esetleg valaki rossz tréfát űz, a választ várjuk.

A KBG-ről érdemes tudni, hogy a 2015-ös évet 8,5 milliós veszteséggel zárta, kötelezettségei meghaladták a 13 millió forintot. Egyetlen tulajdonosa a pécsi Pap Koránél. A cég a tervek szerint Tiszaszigeten fejlesztett volna napelem-parkot, el is nyert rá 212 millió forintot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől.

Azonban a 8 milliárdos tendert az Átlátszó cikksorozata nyomán kibontakozó botrány hatására az NFÜ felfüggesztette.

Cikkeink az előzményekről

Újabb érdekes nyertesek az NFÜ gyalázatos naperőműtenderén

Hazugságspirálban az NFÜ a megbundázott napelemtender miatt

Lázár János hozza nyilvánosságra a naperőmű-mutyi részleteit!

Lázár János felfüggesztette a botrányos naperőműtendert

Frissen alapított és NFÜ-közeli cégek kaszáltak a somogyi naperőműtenderen

LMP-pénztárnok cége is nyert volna a felfüggesztett naperőműtenderen

Ezeken a tanácsadókon fog múlni 420 milliárd forint sorsa – bemutatjuk a gigatender bonyolítóit

Garancsi István is beszállt az online pénztárgép-üzletbe

Papnak ez az utolsó céges érdekeltsége. Holott korábban nagymenő vállalkozásokhoz adta az arcát. 2014-ig érdekelt volt például a Mobil Adat Kft.-ben. A cég a pénztárgép-biznisz egyik kulcsszereplője, 2015-ben 2 milliárdos forgalom mellett 500 milliós profitot termelt. Pap kiszállásakor Garancsi István kötélbarát oligarcha szerzett üzletrészt az aranytojást tojó kft-ben.

Tavaly augusztusig Papp és az ürömi Kárpáti Péter tulajdonos volt az Erzsébet téri Terminál éttermet működtető Pakor-Gasztronómia Kft.-ben, amelyet a Fidesz háztáji őrző-védő cégében, a Valtonban érdekelt Varga Lajos Stu-Sza Kft.-je vett át. A vállalkozásai révén Hamar Endréhez, Tiborcz István bizalmasához is köthető Kárpáti szintén holdudvaronc. Cégei a Fidesz-frakció beszállítói voltak. Köztük az a vállalkozás is, amely a kiválasztottak között szerepel a 420 milliárdos tanácsadói gigatenderen.

Rádi Antónia

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás. Részletek itt.

Megosztás