Lázár János felfüggesztette a botrányos naperőműtendert

Tegnapi cikkünkre reagálva a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség sajtóosztálya azt közölte az atlatszo.hu-val, hogy Lázár János az NFÜ-t felügyelő kormánybiztosként a KEOP IH 2013 július 25-én meghozott összes döntését felfüggesztette, és erről az érintetteket hivatalos úton értesítették. A közlemény szerint a döntések „hibásan kerültek fel az NFÜ honlapjára”, és az érintett cégek még nem rendelkeznek támogatói határozattal. Amint azt tegnap hírül adtuk, a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében 2013 júliusában a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) mintegy 3 milliárd forintot osztott szét magáncégeknek napelemerőművek, napelemtelepek létesítésére Somogy megyében. Az Átlátszó a 100 millió forint feletti támogatásban részesülő nyerteseket vizsgálta meg, és azt találta, hogy a túlnyomó többségük frissen alapított, korábban más tevékenységet nem végző vállalkozás, néhány pedig a pályáztató szervezethez is köthető. Tovább a teljes cikkre.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on Tumblr0
 • Kereszturi József

  Remélem a visszaérkezett és kiküldött kérdőívek aránya is szerepel majd a táblázatban. A terrorizmusnál is hiányolom a nem válaszolt a kérdésre %-ban való szerepeltetését. Egészen másképp nézne ki a diagram egy negyedik, nem válaszolt a kérdésre sáv feltüntetésével.

 • nonemart

  Tényleg objektív választ vár valaki ettől a bűnszövetkezettől ? Csak majd akkor, ha összefűzött kézzel állnak a teljes vagyonelkobzást kimondó bíróság előtt !

 • Molnár Máté

  Valamelyik góré a minisztériumban hibás döntést hozott akkor, amikor nem adták ki az adatokat. Ezzel a hibás döntésével kárt okozott a munkahelyének, közvetve pedig az adófizetőknek. Minden ilyen esetben elvárható volna, hogy
  a) minimum munkaügyi következménye legyen, vagy
  b) feljelentést vonjon az eset maga után.

  Követelem az állami intézmények következmény szempontjából történő privatizálását!