Egyéb

Mészáros Lőrinc egy 10 milliárdos tenderrel kezdi az új évet

 

A felcsúti polgármester cége árvízvédelmi munkákat fog végezni a Felső-Tiszán.

Mészáros Lőrinc egyik cége karácsonyra egy 2,5 milliárd forintos megbízást kapott a MÁV-tól, és 2017 is jól indul az elmúlt években hihetetlen sikereket elérő egykori gázszerelőnek.

Az EU-s közbeszerzési értesítőben megjelent tájékoztató szerint a Mészáros és Mészáros Kft. nettó 9,839 milliárd forintért fog árvízvédelmi munkákat végezni a Felső-Tiszán, a Tivadari híd feletti szakaszon.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság nyílt tenderét a KE-VÍZ 21 Zrt.-vel, a KÖTIVIÉP’B Kft.-vel, és a Betonútépítő Zrt.-vel közösen nyerte el Mészáros cége, a beruházást az Európai Unió fizeti egy KEHOP-projekt keretében.

Szintén január 7-én jelent meg az EU-s értesítőben egy kapcsolódó tender eredménye, amely körül szintén feltűnik Mészáros Lőrinc.

A Tivadari híd környezetének építési munkáit a Magyar Vakond Kft. fogja végezni nettó 4,859 milliárd forintért, szintén uniós pénzből.

A 2010-ben alapított Magyar Vakond Kft.-t sokáig Szíjj László, és a tulajdonában lévő, Mészáros Lőrinc cégeivel gyakran együtt dolgozó, közpénzes tendereken sikeres Duna Aszfalt Kft. birtokolta. 2016 júliusa óta a Magyar Vakond Kft. egyedüli tulajdonosa Varga Károly, aki Mészáros Lőrinc tulajdonostársa a CLH Klímaszervíz Kft.-ben és a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.-ben is.

Erdélyi Katalin

Újévi előfizetési akció!

Ha január 8-ig előfizetsz egy egész évre, akkor névre szóló 2017-es Átlátszó Támogatói Kártyát küldünk. Újfajta átlátszós póló is van. Részletek itt.

Megosztás