Egyéb

Plusz 1,5 milliárd a budapesti olimpiai pályázathoz kapcsolódó tanácsadásra

 

Többek között a „nemzetközi sportszövetségek előre nem látható elvárásai miatt” költ 5,7 milliárd forint helyett 7,2 milliárdot tanácsadásra a Budapest 2024 Zrt.

2016 márciusában, mikor a budapesti olimpiai pályázatnak még logója sem volt hivatalosan, a főváros és az állam közös tulajdonában lévő Budapest 2024 Zrt. külső szakmai feladatok címszóval 5,1 milliárd forintos megbízást adott három cégnek. Ezek a következők: Event Knowledge Services SA (Lausenne, Svájc), M-Intergrated Solution Ltd. (Egyesült Királyság), PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. (PwC).

Az EU-s közbeszerzési értesítőben január 4-én közzétett tájékoztatás szerint a keretösszeget jelentősen megemelték: nettó 5,7 milliárdra, majd azt tovább 7,2 milliárd forintra.

A módosítás hivatalos indokai a következők:

„A nemzetközi sportszövetségek előre nem látható elvárásai miatt a magyar olimpiai pályázat keretében kijelölt olimpiai helyszínek egy részének terveit meg kellett változtatni.

A római olimpiai pályázat előre nem látható visszavonására tekintettel a nemzetközi kommunikációs stratégiát ennek megfelelően kellett módosítani, átalakítani.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság előre nem látható követelményei miatt új kommunikációs, stratégiai és technikai szempontokat kellett a jelenlegi stratégiába építeni, valamint az olimpiai helyszínek egy részére vonatkozó tervek formátumát is módosítani kellett.

Fentiekre tekintettel a Megbízottak feladatai (a Megbízási díjra kihatóan) megsokszorozódtak.”

Erdélyi Katalin

Ha január 8-ig előfizetsz egy egész évre, akkor névre szóló 2017-es Átlátszó Támogatói Kártyát küldünk. Újfajta átlátszós póló is van. Részletek itt.

Megosztás