Egyéb

3,7 milliárdért épül a Nemzeti Táncszínház új játszóhelye a Millenárison

 

A ZÁÉV az előzetesen becsült költségnél 800 millió forinttal drágábban végzi el a munkát.

Az állami tulajdonú Millenáris Tudományos Kulturális Kft. júniusban írt ki közbeszerzést a Nemzeti Táncszínház új játszóhelyének kialakítására a Millenáris E épületében.

A EU-s közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint a nyílt tenderre mindössze két ajánlat érkezett: az egyik pályázó a West Hungária Bau Kft., a másik a ZÁÉV Zrt. volt a Zala – Elektro Kft.-vel közösen.

A munkát a ZÁÉV – Zala-Elektro páros nyerte nettó 3,7 milliárd forintos ajánlattal, holott a Millenáris Kft. előzetesen ennél 800 millióval olcsóbbra, 2,9 milliárdra becsülte a beruházás értékét.

A műemléki védettség alatt álló E épület (Teátrum) átalakítási munkálatai előreláthatóan 14 hónapig fognak tartani. A Nemzeti Táncszínház korábban a Várban lévő karmelita kolostorban működött, amit most Orbán Viktor miniszterelnöki rezindenciájává alakítanak át. A Táncszínház költözéséről és új játszóhelyének kialakításáról emiatt már 2014-ben kormánydöntés született.

Erdélyi Katalin

Már megint itt van az év vége. Most itt a lehetőség, hogy úgy támogasd a munkánkat, hogy ezzel egy karácsonyi ajándékra is szert teszel. Ha előfizetsz egy évre, akkor névre szóló 2017-es Átlátszó Támogatói Kártyát küldünk. Újfajta átlátszós póló is van. Részletek itt.

Megosztás