Egyéb

Tíz járőrhajóra írt ki közbeszerzést a rendőrség a vizes-vb miatt

 

Legkésőbb 2017. július 1-jéig szeretné „hadrendbe állítani” a rendőrség azokat a hajókat, amelyek vásárlására néhány napja írta ki ajánlattételi felhívását.

 

Hirdetés

 

Szilveszterkor duplán bonthat pezsgőt az, aki megnyeri a rendőrség tenderét az 5 RIB kategóriájú és 5 zárt fedélzeti hajó, valamint az ezek szállítására alkalmas utánfutók beszerzésére. Minderre a FINA vizes világbajnokság „eredményes lebonyolítása érdekében” van szüksége a testületnek – derült ki az uniós közbeszerzési értesítő legfrissebb számából.

A járőrhajók a siófoki Bahart kikötőbe, a BM-3as számú úszóművéhez, a Siófoki Vízirendészeti Rendőrőrsre és a Készenléti Rendőrség Ferencvárosi kikötőjébe kerülnek.

A vízi szolgálati járműveket gyorsított eljárás keretében szeretné beszerezni a rendőrség, mivel

„nem áll rendelkezésre olyan gyártói és szállítói környezet, amely garantálná a nagyon rövid határidővel való teljesíthetőséget, így a gyorsított közbeszerzési eljárás az egyetlen lehetőségként biztosítaná a beszerezni kívánt hajók legkésőbb 1. 7. 2017-én történő hadrendbe állítását. A vízi rendezvények közvetlen biztosításának, illetve az eseményekre történő vízi szállítások biztosításának minősége nagyban múlik az alkalmazott hajótechnika minőségén, valamint az eljárás lebonyolításának gyorsaságán.”

Ezért a nyertes kihirdetésével sem várnak sokáig: az ajánlatokat december 30-án bontják fel.

Csikász Brigitta

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás