Egyéb

Szerzői jogi konferencia Varsóban az Átlátszó részvételével

 

A szerzői jogok jövőjével foglalkozik az a CopyCamp konferencia, amelyet október 27-28-án rendeznek meg Varsóban. A konferencián több oldalról közelítik meg a kérdést, így szó lesz a művészetről, az oktatásról, a tudományról, innovációról, emberi jogokról, a jogalkotásról, valamint arról is, hogyan fizessünk úgy a kulturális javakért, hogy azzal nem egy monopóliumot támogatunk. A több mint hatvan előadót az interneten is figyelemmel lehet majd követni.

A felszólalók köre igen széles: lesz köztük médiakutató, EP-képviselő, interdiszciplináris vizuális művész, közgazdász és minisztériumi jogász. Az Átlátszót és az Asimov Alapítványt Grad Gyenge Anikó és G. Szabó Dániel képviseli. A konferencia stratégiai támogatója többek között a Visegrádi Alap és a Google.

A részletes program itt olvasható, de online is követhetők lesznek a beszélgetések Google Hangouts-on keresztül a CopyCamp honlapján. Aki pedig a korábbi évek előadásaira kíváncsi, azokat is megtalálhatja.

D. Kovács Ildikó

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás