Egyéb

Újabb érdekeltségétől szabadították meg Spédert

 

Közvetve Csík Zoltán exrendőr, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester bizalmasának érdekeltségébe került a takarékszövetkezetek egységes informatikai rendszerének kidolgozásával megbízott Dom-P Zrt. A cégre eddig Spéder Zoltán kegyvesztett bankárnak volt erős befolyása.

 

KORMÁNYPROPAGANDA HELYETT VALÓDI HÍREK

Előfizetőket keresünk – támogasd a független tényfeltáró újságírást havi 1000 forinttal!

 

Folytatódik Spéder Zoltán vesszőfutása: a közelmúltban szóltak arról a hírek, hogy ingatlanbefektetései egy részét átadta a kormány-közeli új-oligarchák közé sorolható Horváth László tiszteletbeli kazah konzulnak.

Az Átlátszó most megtudta, egy még zsírosabb, Spéder-közeli üzletben szerzett szeptember elején közvetett érdekeltséget Csík Zoltán – az egykori gyilkosságis nyomozó, akit újabban Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester érdekeltségeiben tölt be különféle pozíciókat. Mészáros embere ezúttal a tavaly 5,8 milliárd forint árbevétel mellett 750 milliós profitot elért Dom-P Informatikai és Szolgáltató Zrt.-be vásárolt be.

Kapcsolódó cikkeink

Proxyk hiénaszerepben – megindult az erdő Spéder Zoltán ellen

Megy a bruszt a Népszabi kiadójáért, de még nem ütötték nyélbe az üzletet

Trónok harca a Schmidt-Spéder-féle BIF Nyrt-ben: Ungár Péter ráperelt saját cégére

Mészáros Lőrinc hatalmas médiabirodalomra tenyerelhet

Viharsarki nagygazdaságok Mészáros-közelben

Még 36 évig bérelhet állami földet a Mészáros-közelbe került Hidasháti Zrt.

Pecina-Vitézy biznisz? Mediaworks-jelzálog a Helyi Téma védjegyein

Mészáros Lőrinchez közeli exzsaru sertepertél egy értékes budaörsi telken

Mészárosközelivé válhat az egerszalóki fürdőkomplexum – itt a bizonyíték

A Dom-P kulcsszereplő a Spéder nevével fémjelzett FHB-takarékszövetkezet-Magyar Posta konglomerátumban. A cég tavaly megbízást szerzett az ekkor még a takarékszövetkezetek egységes informatikai rendszerének kidolgozására, nem kevesebb, mint 6,7 milliárd forintos ellenszolgáltatásért. A zrt az idén májusban 10 százalék tulajdont szerzett a nemrégiben zrt-vé alakult Magyar Posta Takarék Oktatási Szolgáltató Kft.-ben is.

 

domp2

 

A Dom-P ezer szállal kötődik Spéderhez: szeptemberig fő tulajdonosa a TE-BIT Zrt. volt, amely Bán Zoltán cége. Bán számos Spéder-vállalkozásban tölt be vezető pozíciókat. Ezen felül Dom-P-részvényes az FHB Invest Kft., a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrált Szervezete, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt., illetve (szintén szeptemberig) kisrészvényes volt a szintén FHB-s Mártonné Uhrin Enikő érdekeltségében álló SD-Pro Invest Zrt. is.

 

 

Most a TE-BIT és az SD-Pro adta át részvényét – a birtokukban lévő összes papírt – egy Easy Holding Zrt. nevű cégnek, amely így többségi, 52, 1 százalékos tulajdonos lett a Dom-P-ben. Az Easy Holding közvetve Csíké és a vele más vállalkozásokban együttműködő Balczó Péteré – lásd ábránkat.

Rádi Antónia

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás