Egyéb

A kazah konzul cége 190 milliós megbízást kapott az NGM-től

A Horváth László tulajdonában lévő L.A.C. Holding Zrt. 190 millió forintért tervezi meg a 2017. évi Asztanai Szak-világkiállításon való magyar megjelenést a Nemzetgazdasági Minisztériumnak.

 

KORMÁNYPROPAGANDA HELYETT VALÓDI HÍREK

Előfizetőket keresünk – támogasd a független tényfeltáró újságírást havi 1000 forinttal!

 

A kormány honlapján 2015. június végén jelent meg a hír, hogy Magyarország is részt vesz kiállítóként a 2017-es asztanai Expón.

„Varga Mihály kifejtette: az Expón való részvétel hozzájárul a Magyarországról alkotott országkép kedvező formálásához elsősorban a közép-ázsiai piacokon. A kormány hamarosan dönt a szükséges forrás biztosításáról. A tárcavezető jelezte: a magyar vállalkozások már az előkészületekben is szívesen vállalnak szerepet, illetve a terület utóhasznosításához kapcsolódóan is készek együttműködni a kazah féllel.”

Az asztanai szak-világkiállítással kapcsolatos feladatok végrehajtásáért és koordinációjáért felelős miniszteri biztosnak Kártészi Nándort nevezték ki.

Az európai uniós közbeszerzési értesítő legfrissebb számában megjelent hirdetmény szerint teljes gőzzel folynak a Kazahsztán fővárosában jövőre megrendezendő esemény magyar előkészületei.

Mint a Magyar Nemzet is megírta, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2016. szeptember elején szerződést kötött a 2017. évi Asztanai Szak-világkiállításon való magyar megjelenés komplex tervezésével, előkészítésével kapcsolatos feladatok ellátására.

A nettó 189,9 millió forintos nyílt közbeszerzést egyedüli ajánlattevőként az L.A.C. Holding Zrt. nyerte.

A cég feladata többek közt stratégiai terv, programterv, költségterv, piackutatás, valamint a kiállító tér terveinek elkészítése lesz.

Az L.A.C. Holding Zrt. vezérigazgatója és tulajdonosa Horváth László kazah konzul. Neve 2014 februárjában lett közismert, amikor hatalmas tűzijátékot szerveztek neki a barátai. Azóta kiderült, hogy furcsa a PhD-je, és a pénztárgépbizniszben is utazik.

Horváth egyébként Varga Mihály és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter barátja, és a a földművelésügyi minisztérium háttérintézményei 40 millió forintot fizettek ki a kazah gazdaságról szóló tanulmányokért egy másik cégének. Néhány hete pedig Horváth László vette meg Spéder Zoltán 1,5 milliárd forint értékű BIF-es részvényeit.

Erdélyi Katalin

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal!
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás