Egyéb

Újabb 3 milliárdos megbízást nyert Garancsi cége

A Market Zrt. Médiaházat és Műteremházat épít a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemnek. A beruházást eredetileg 2 milliárd forintra becsülték.

 

tudta_elofizetok

Előfizetőket keresünk – támogasd a független tényfeltáró újságírást havi 1000 forinttal!

 

Az EU-s közbeszerzési értesítő legfrissebb számában megjelent eredménytájékoztató szerint a Videoton-tulajdonos és Orbán-barát Garancsi István tulajdonában lévő Market Zrt. nyerte a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) tenderét.

A Market 3,1 milliárd forintért a MOME Campus-fejlesztési projektje keretében Médiaházat és Műteremházat épít.

A kiírás szerint a teljes beruházás 6 szinten összesen 3620 négyzetméter hasznos alapterületet foglal majd magában, és a Zugligeti út 9–25. szám alatti parkban fog megvalósulni, részben két lebontandó épület („C” épület és „Sándor Palota”) helyén.

„A Műteremház és Médiaház a MOME távlati fejlesztési tervében a Technológiai Parkként megnevezett funkcionális egység 2. üteme. Az első ütem – a Műhelyház – befejezés előtt áll. Cél, hogy a Műhelyháznál megkezdett építészeti világ (karakter, anyagok, részletek, tömegformálás) folytatásra kerüljön, különös tekintettel arra, hogy ez a terület a MOME egyéb területétől elkülönülő egység.”

A MOME eredetileg 2,1 milliárd forintra becsülte a beruházás értékét, ami végül ennél kerek 1 milliárddal fog többe kerülni. Az ajánlatok értékelése során az ár 70 súlyszámmal esett latba, vagyis döntő jelentősége volt. A Marketen kívül pályázott még a munkára a Strabag-MML, amely korábban azt az oroszlányi sportcsarnokot is építette, amiről az átadás után két nappal már leestek a betűk.

A Garancsi-féle Market 2015-ben összesen nettó 40,7 milliárd forint értékű közbeszerzést nyert, annak nagy részét, nettó 38,36 milliárd forintot a Dagály-uszoda építése teszi ki.

Erdélyi Katalin

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás